algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

Buils preveu una millor temporada d'anglesos i alemanys que el 2007

El conseller de Turisme manté que no hi ha cap indicador negatiu

El conseller de Turisme, Francesc Buils, s'atreví ahir a pronosticar que la temporada turística d'enguany a les Illes pot arribar a ser fins i tot millor que la del 2007. Buils assegurà en aquest sentit que les previsions són «bones, possiblement millors que les de la passada», i afegí que «no hi ha cap xifra que ens indiqui que la temporada turística pugui patir cap tipus de trasbalsament».

Per reforçar aquest optimisme, tot i que insistí a mantenir la «prudència», el responsable de Turisme apuntà un augment en els mercats emissors d'Anglaterra i d'Alemanya. «L'economia anglesa està repuntant i l'alemanya també, mentre que l'espanyola és la que aguanta de manera més forta tot i el refredament en alguns sectors», digué Buils referint-se a la incertesa econòmica que es viu en àmbit mundial.

El conseller també destacà que el seu departament continua treballant amb els agents del sector, «que ens transmeten també sensacions positives», i subratllà que recentment el touroperador britànic Thomas Cook «ha assenyalat que Balears serà enguany el destí turístic preferent» al Regne Unit.

Per altra banda, Francesc Buils, que comparegué ahir en roda de premsa després del Consell de Govern per explicar un conveni en matèria de promoció turística amb el Consell de Menorca, es tornà a referir al traspàs de competències en aquest àmbit. També explicà que serà «un camí a recórrer any per any», de manera que la potenciació de les singularitats de cada illa es tradueixi en «una pèrdua de potencialitat dins dels mercats emissors.

Així, com ja ha manifestat en altres ocasions, el conseller deixà entreveure que la transferència en promoció als consells insulars no es materialitzarà fins al final de la legislatura, tot i que volgué destacar que és ara quan «s'ha pres aquest camí de manera més decidida».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.