nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

La Guàrdia Civil no troba el vaixell que hauria apropat una pastera a Eivissa

Presó sense fiança per a un dels immigrants algerians que van arribar en la zòdiac clandestina

El Servei Aeri de Rescat i altres agents de la Guàrdia Civil continuaren ahir sense èxit les tasques de recerca del vaixell que asseguren que hauria acostat a Balears la pastera que desembarcà a la platja de ses Salines d'Eivissa amb nou algerians a bord.Tot i així, membres de la comunitat d'immigrants algeriana de les Balears desmentiren ahir aquesta possibilitat, i asseguraren que tenint en compte l'estat en què han arribat els seus compatriotes, el més possible és que la pastera partís de la ciutat de Tnes (Algèria) fins a Eivissa tota sola, tal com sostenen els seus tripulants.

Un dels nou joves algerians hospitalitzats fou empresonat ahir hores després de rebre l'alta mèdica, mentre que la resta continuava a l'hospital de Can Misses d'Eivissa. L'home sortí del centre mèdic escortat per la Guàrdia Civil i fou traslladat a un quarter per ser interrogat, des d'on fou conduït a la presó acusat d'un delicte contra els drets de les persones estrangeres. El noi no podrà sortir en llibertat, ja que se li negà la possibilitat de pagar cap fiança.

La Policia creu que un altre al·lot d'origen algerià que continua a l'hospital organitzà també el viatge a Eivissa. Ahir encara hi havia confusió sobre l'edat d'un dels joves algerians detinguts i hospitalitzats a Eivissa, però sembla que les investigacions policíaques situaren l'edat de l'al·lot en 18 anys justs i, per tant, ja seria major d'edat.En tot cas, el Consell Insular d'Eivissa està tramitant el protocol d'acollida de menors immigrants per assumir-ne la tutela fins que no es puguin verificar les dades reals del jove.

A banda dels dos suposats organitzadors i del presumpte menor, els altres sis algerians no passaran per instàncies judicials fins que no rebin l'alta mèdica.

Després, seran tancats en centres d'internament per estrangers, des d'on seran expulsats al seu país d'origen, Algèria. El secretari de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil a les Balears, Àngel Morales, aplaudí ahir la intervenció del delegat del Govern, Ramon Socias, a l'hora de demanar més recursos humans i materials a Madrid. Tanmateix, també contradigué el delegat en afirmar que l'arribada de pasteres a la costa balear «ja no és una qüestió d'atzar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.