algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

El Consell ha d'aprovar avui interposar recurs per aturar obres al mercat cobert

Els tècnics demanen que dugui la Sala a la barra perquè ha vulnerat el planejament

71096
Les obres del mercat cobert d'Inca han generat polèmica al municipi, perquè no compleixen el planejament vigent.

La Comissió Insular d'Urbanisme ha de debatre avui una proposta tècnica en la qual es demana a la presidenta del Consell, Francina Armengol (PSIB), que interposi un recurs contra l'Ajuntament d'Inca per aturar les obres del mercat cobert, que incompleixen el planejament de la capital del Raiguer. Armengol ja amenaça de dur l'Ajuntament als tribunals i, per tant, tot fa preveure que la proposta s'aprovarà avui.

Concretament, s'ha de discutir un informe de la ponència tècnica favorable a la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia, contra els dos acords del Consistori d'Inca que autoritzen el projecte d'obres del mercat cobert. La proposta de la Ponència Tècnica d'Urbanisme "l'òrgan tècnic" es basa en els informes dels caps tècnics de disciplina urbanística, que constaten com l'Ajuntament ha aprovat l'execució d'una obra en contra del planejament.

L'Ajuntament d'Inca autoritzà unes obres que envaixen 2'20 metres un carrer però, segons els tècnics del Consell, la qüestió no es limita just a això, sinó que des del principi s'ha pretès fer una reestructuració de tota la zona sense modificar el planejament. Així mateix, adverteixen que les competències sobre patrimoni històric del Consell també se'n poden veure afectades perquè les obres es realitzen al centre antic d'Inca.

La presidenta del Consell, Francina Armengol, ja advertí l'Ajuntament que li obriria un contenciós si no rectificava i aturava les obres. Per tant, tot fa pensar que el Pacte, que té la majoria, aprovarà la proposta dels tècnics de dur els acords municipals als tribunals amb l'objectiu d'aturar les obres. Ara fa un mes, el batle d'Inca, Pere Rotger (PP), assumí l'error dels seu Ajuntament però, a la vegada, advertí que no estava disposat a aturar les obres quan just quedaven quatre mesos per finalitzar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.