nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

La Policia cerca un vaixell que hauria apropat una pastera a la costa d'Eivissa

La Guàrdia Civil deté 9 algerians amb símptomes d'hipotèrmia i un d'ells podria ser menor d'edat

71608
Un dels algerians que ahir foren detinguts, amb símptomes d'hipotèrmia, per la Guàrdia Civil.

El Servei Aeri de Rescat de la Guàrdia Civil cercava ahir horabaixa un vaixell que podria ser a prop de les Illes i que durant la matinada hauria amollat una llanxa zòdiac que arribà a la platja de ses Salines d'Eivissa amb almanco nou immigrants algerians a bord, que foren posteriorment detinguts per la Guàrdia Civil.Les nou persones detingudes, un menor i vuit majors d'edat, foren hospitalitzades, ja que presentaven símptomes de sofrir hipotèrmia i tenien set i fam en desembarcar.

Les característiques de la pastera, petita i sense motor, i les circumstàncies en què arribà, amb un temporal violent, fan sospitar a la Guàrdia Civil que aquesta embarcació no viatjà des d'Algèria, sinó que fou amollada per un vaixell més gran.

Per això, el delegat del Govern, Ramon Socias, assegurà que es tracta d'un cas «molt diferent» del de les embarcacions clandestines que arribaren a Santanyí la setmana passada.

Si es confirmàs aquesta teoria i el vaixell fos localitzat, efectius de Salvament Marítim, de la Guàrdia Civil, «o fins i tot de l'Armada», afirmà Socías, s'encarregarien d'interceptar el vaixell o de fer-ne el seguiment, «depenent que es trobi en aigües espanyoles o internacionals», assenyalà el delegat. De totes les embarcacions clandestines interceptades a les Balears, aquesta és la primera que arriba a la costa eivissenca.

Entre les nou persones sota custòdia policíaca, hi ha un presumpte menor de devers 16 anys, un fet que fins ara tampoc no havia succeït entre els estrangers identificats després d'arribar de manera clandestina a l'Arxipèlag.

D'entre la resta de persones detingudes, la Guàrdia Civil sospita que una podria dur la veu cantant del grup, però ahir encara no s'havia pogut confirmar que es tractàs del patró o organitzador del viatge des d'Algèria.

La Guàrdia Civil d'Eivissa es despertà ahir amb la telefonada d'un veïnat de la zona que va alertar de la presència de tres persones aparentment estrangeres.

Immediatament, els agents desplegaren un important operatiu per detenir qualsevol persona sospitosa d'haver desembarcat d'una pastera.
Al cap de poc temps, enxamparen el primer home d'origen algerià, que trobaren amb una jaqueta molt banyada a la platja. Després varen ser detingudes dues persones més i, més tard, els sis darrers. La portaveu del Govern, Margarita Nájera, es comprometé ahir a pressionar Madrid per gaudir de més mitjans per interceptar pasteres clandestines.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.