algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El PP denuncia que Calvo «no informà dels canvis» de la Llei de capitalitat

Els conservadors han criticat el Govern balear per la manera com modificà aquesta normativa

El regidor popular, Julio Martínez denuncià ahir que la Llei de capitalitat que entrà en vigor el 31 de desembre de 2006, «fou modificada amb premeditació i traïdoria pel Govern balear en el moment que aprovà els pressupostos de la Comunitat el passat mes de desembre». Aquest fet, segon Martínez hauria provocat que Palma «no només perdi competències en matèria urbanística sinó també autonomia en matèria de finançament». El regidor de l'oposició criticà l'equip municipal, presidit per la socialista, perquè, segons ell, «no informà de la modificació de la Llei de capitalitat.

En aquest sentit, Martínez confirmà que demà dimecres, 16 de gener, Cort celebrarà un ple extraordinari sobre la Llei de capitalitat que fou sol·licitat per la portaveu de l'oposició, Catalina Cirer. L'esmentat ple consta de dos punts únics. En el primer es critica la iniciativa del Consell de Mallorca que, segons el regidor, llevarà la potestat a Cort en alguns procediments, per exemple en l'aprovació d'una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) o en la decisió d'atorgar l'interès general en sòl rústic. Pel que fa el segon punt, Martínez, senyalà que el PP denuncia que s'ha modificat ja la Llei de capitalitat per part del govern en aspectes que afecten el finançament. Per poder fer això s'utilitzà la llei d'acompanyament dels pressupostos de la comunitat que és «un calaix de sastre on s'hi pot encabir tot», va recriminar.

En aquest sentit, el regidor recordà que, en principi, dels 30 milions d'euros que havia de rebre Cort cada any en concepte de la Llei de capitalitat, una part, finançada pel Fons de Cooperació Local era de lliure disposició i l'assignació de la resta depenia del Consell de capitalitat, òrgan format per la Comunitat, el Consell i Cort. Sobre aquest aspecte el PP vol que la part de la lliure disposició de la Llei de capitalitat s'incrementi però el govern «ja l'ha limitada». Martínez va recordar que el 2007 estava previst rebre 4,5 milions d'euros de lliure disposició i 25,5 pel Consell de Capitalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.