algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Inicien una campanya per sufragar l'operació urgent d'un bebè a Mèxic

La família Llofriu Cantó viatjà al país per passar-hi les vacances

M.M. Alcúdia.

Allò que eren unes tranquil·les vacances de Nadal d'una parella resident a Alcúdia s'ha acabat convertint en una gran preocupació. Manuel Llofriu i Teresa Cantó són pares d'una filla prematura, Leonor, que va venir al món ara fa 18 mesos a l'hospital de Son Dureta. Just després de nèixer, se li detectà un problema de pàncrees i s'informà els pares de la petita que era necessari practicar-li proves per controlar la malaltia, però que podia viatjar.

La parella aprofità les vacances de Nadal per viatjar a Mèxic, on resideix la família de la mare de Leonor. Una vegada allà la petita va haver d'ingressar a l'hospital i se li practicà una intervenció d'urgència, en la qual detectaren una infecció de pàncrees que requereix una complexa i costosa operació. Segons han informat fonts de la família, el cost podria aproximar-se als 40.000 euros.

En concret, segons les mateixes fonts, es tracta d'una operació que pot durar sis hores i que requereix extirpar la vesícula i unir l'intestí amb el fetge i que, a més, suposa un risc per a la nina.

Aquesta setmana els cinc germans de Manuel Llofriu s'estan mobilitzant per aconseguir la quantitat econòmica, ja que des del Consolat de Mèxic se'ls ha confirmat que no existeix un conveni sanitari amb l'Estat espanyol encara que sí la possibilitat d'avançar una quantitat econòmica per a aquest tipus de casos. Entre els germans Llofriu han aconseguit reunir la quantitat de 8.000 euros i el seu objectiu és tenir la col·laboració dels seus veïns. Per això, han començat una aferrada de cartells a Alcúdia amb un fotomuntatge de la petita i els pares, un text explicatiu del cas i un número de compte bancari.

«Alguns veïns ens estaven lliurant doblers en mà i preferim que vagi a parar a un compte corrent; no sabem què costarà exactament l'operació i ara mateix tampoc no es descarta que la petita pugui tornar a l'Estat i ser operada aquí, ja que avui (per ahir), està millorant», explicà Jose Llofriu, un dels germans de Manuel, pare de la petita.

José sosté que si finalment la petita pot ser traslladada aquí i els doblers no fan falta, es donaran a una ONG perquè pugui dur a terme iniciatives solidàries. Dijous passat la família Llofriu es reuní amb la Defensora del Pacient balear, Maria José Rodríguez, per informar-se de tot el que poden fer per ajudar la seva neboda des de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.