algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Detinguts 14 immigrants més arribats en pastera a Santanyí

La Guàrdia Civil cercava ahir a la nit tres algerians més per tota la zona

61944
Un dels immigrants detinguts ahir. | G.M.

X.G.Z./G.M. Palma/Santanyí

La Guàrdia Civil detingué ahir catorze immigrants algerians més que arribaren en una nova pastera al cap Salines (Santanyí), la segona en 48 hores localitzada pels agents de la Benemèrita segons informà oficialment la delegació del Govern.

Un veí de la zona alertà de matinada la Policia Local de Santanyí de la presència de tres joves banyats. Poca estona després, prop de les sis de la matinada, la Guàrdia Civil detingué nou persones que caminaven per la carretera del cap Salines a ses Salines. Al llarg del matí hi hagué un degoteig de detencions d'immigrants, tots ells joves i majors d'edat: un grup fou capturat a Cala Llombards, i un altre entre ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. Entrat l'horabaixa, foren practicades les últimes tres detencions de la jornada, si bé, a darrera hora d'ahir, la Guàrdia Civil cercava encara almenys tres ocupants de l'embarcació que no havien estat localitzats.

Entre els detinguts, la Policia identificà el patró de la pastera i l'al·lot que havia organitzat el viatge des de la ciutat algeriana de Dellys. Tots dos seran retinguts a Mallorca, mentre que la resta seran ràpidament expulsats passant abans per centres d'internament peninsulars.

El patró i l'organitzador del viatge estaven ahir detinguts a la prefectura superior de la Policia Nacional, a Palma, i la resta a la comissaria de Manacor.

L'embarcació, d'uns set metres d'eslora i sense cabina, s'enfonsà mentre era traslladada des del cap Salines fins la Colònia de Sant Jordi, segons comunicà el delegat del Govern espanyol.

Ahir, entre els veïns de Santanyí continuava la preocupació pel fenomen de les pasteres clandestines que no deixen d'arribar a la costa sud-est de Mallorca, malgrat que, de moment, mai no hi ha hagut incidents provocats pels immigrants. Tanmateix, explicaven alguns veïns, ahir dematí el desplegament policíac tornà a ser espectacular -per terra, mar i aire, amb helicòpters inclosos- i en algun moment es varen viure situacions «innecessàries», com ara la persecució d'un grup de joves que no es deixava agafar i que es resolgué al nucli urbà de Santanyí, prop del cementeri.

Socias comparegué públicament i s'excusà pel deficient funcionament dels radars, que no han localitzat cap de les pasteres que han arribat a Mallorca des de la seva instal·lació. Socias recordà també que el clima de gener ajuda a l'arribada de pasteres i que, per tant, cal evitar l'alarma o parlar de «noves rutes d'entrada» a Europa per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.