algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

El Govern balear preveu una gestió semipública al Centre de Cabrera

Aquest és el principal escull perquè es faci recepció a tota l'obra

GUILLEM MAS. Ses Salines.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i el Ministeri de Medi Ambient estan ultimant la recepció del Centre d'Interpretació de Cabrera.

El principal escull perquè les negociacions es donin per concloses rau en la desavinença sobre la gestió del centre i el seu cost. Madrid considera que la gestió hauria de ser pública, però des del Govern es juga per una fórmula semipública per mitjà de l'empresa Tragsa.

El Ministeri ha xifrat econòmicament la gestió anual del Centre d'Interpretació de Cabrera, en un pressupost que des de la Conselleria de Medi Ambient es considera «insuficient» i realitzat a la baixa.

És per això que des del Govern s'estudia detingudament el pressupost que maneja el Ministeri de Medi Ambient, ja que es vol evitar que el centre sigui una autèntica sangria econòmica per als comptes autonòmics.

Des de la Conselleria de Miquel Àngel Grimalt s'apunta que aquesta solució serà temporal i que la gestió per part de Tragsa servirà per conèixer el cost anual d'aquesta infraestructura.

Es preveu que la trasferència de la gestió, com també la recepció del centre, es realitzarà a finals d'aquest mes o a començaments de febrer.

Inauguració

Segons ha pogut saber aquest diari, la inauguració del Centre d'Interpretació de Cabrera es podria dur a terme el mes que ve, una vegada s'hagin solucionat els problemes del cost i de la seva gestió.

D'altra banda, l'Ajuntament de ses Salines continua negociant amb el Ministeri de Medi Ambient la construcció d'un aparcament subterrani al costat de les instal·lacions del Centre d'Interpretació de Cabrera, que s'ubica en el nucli costaner de la Colònia de Sant Jordi.

La falta de previsió d'una zona d'aparcament en el projecte del centre ha obligat l'Ajuntament a prendre cartes a l'assumpte. La Sala vol que el Ministeri sufragui les obres. Per això, s'estan estudiant diferents solars de la zona perquè puguin allotjar l'aparcament. A més, la intenció de l'equip de govern és que sigui el Govern balear qui finalment compri aquests terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.