muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

El Consell apuja un 15% els ajuts als pobles amb el Pla d'Obres i Serveis

Dilluns n'aprova la primera fase i a l'abril completarà els 12,7 milions

Q.T. Palma.

El Consell de Mallorca incrementarà enguany un 15% els ajuts que concedeix als municipis amb el Pla d'Obres i Serveis, que tindrà una dotació total de 12.786.446 euros. El ple de dilluns aprovarà ja la primera fase del pla, que afecta els ajuntaments que tenen subscrits convenis amb el Consell o que tenen projectes plurianuals, mentre que la segona fase, que recollirà les propostes noves, s'aprovarà entre abril i maig.

L'increment del 15% respon, sobretot, als romanents d'1,8 milions d'euros acumulats des de l'any 2002, que se sumen a l'increment del 6% en el pressupost d'aquest departament. Tots els ajuntaments llevat del de Palma rebran entre 200.000 i 250.000 euros en ajudes per a obres d'equipaments urbans, per millorar clavegueram i xarxes d'aigua o per arreglar camins.

Dels 7,9 milions que s'aprovaran dilluns, 3,08 serviran perquè vint municipis puguin fer xarxes de clavegueram i d'aigua potable i actuacions de pavimentació; 1,41 milions s'invertiran en instal·lacions esportives a vuit pobles; 1,23 milions es destinaran a asfaltar els camins de 12 termes municipals; 0,71 milions aniran a sis consistoris per fer escoletes; 0,62 milions, per construir centres culturals en quatre pobles i 94.829 euros per fer un magatzem municipal. Els 580.730 euros restants seran per a obres menors.

A més, a aquestes obres s'hi ha de sumar la construcció de dues carreteres per un import total d'1,1 milions, partida aportada pel Ministeri d'Administracions Públiques i el departament de Carreteres.

Així ho avançà ahir el conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló, que presentà la proposta i justificà la separació del pla en dues fases per un «imperatiu» del Ministeri d'Administracions Públiques. El responsable també anuncià canvis en el reglament dels ajuts, entre els quals destaca l'ampliació en un any del termini per fer obres als nuclis turístics costaners, on es prohibeix fer-ne entre maig i octubre. En 15 dies remetrà una proposta de reglament als ajuntaments que es debatrà a l'Assemblea de Batles, prevista per a abril o maig, per consensuar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.