cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern definirà dia 22 els projectes per invertir els 300 milions de l'Estatut

Constitueix una comissió entre conselleries per avançar els treballs i concretar inversions

El Govern de les Illes constituí ahir la comissió interdepartamental d'inversions estatutàries de l'Estat a la Comunitat Autònoma, que haurà de concretar abans de final de mes quins projectes seran els que es finançaran amb els 300 milions prevists per a enguany a partir del nou Estatut. La intenció de l'Executiu autonòmic és presentar, a principi de febrer, tota la relació de projectes a la comissió bilateral amb l'Estat.

Per això, la comissió constituïda ahir accelerarà els treballs per concretar les iniciatives en dues properes reunions, els dies 15 i 22 d'aquest mes, després de les quals s'elevarà al Consell de Govern la proposta d'inversions de l'Estat per al 2008, que haurà de ser ratificada posteriorment pel Ministeri d'Economia i Hisenda.

En aquesta comissió, presidida pel conseller de Presidència, Albert Moragues, hi participen representants de les cinc conselleries que rebran el gruix de les inversions: Economia, Hisenda i Innovació; Turisme; Mobilitat i Ordenació del Territori; Habitatge i Obres Públiques; i Medi Ambient.

La fórmula perquè arribin les inversions estatals és la signatura de convenis específics entre aquests departaments autonòmics i els corresponents ministeris, d'aquí la necessitat de concretar els projectes a què es volen destinar durant enguany.

En aquest sentit, el conseller Moragues reiterà algunes de les prioritats exposades pel Govern per invertir els 300 milions. Així, destacà que es pretén que es pugui finançar l'inici dels vuit projectes ferroviaris prevists durant aquesta legislatura a través d'un conveni amb una inversió total de 660 milions d'euros.

Els projectes exposats per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació són relatius a matèries de recerca, desenvolupament i investigació (R+D+I); els del departament d'Habitatge i Obres Públiques estan definits en el conveni de carreteres; i els de Turisme se centren en la reforma de Platja de Palma i el palau de congressos. La Conselleria de Medi Ambient vol destinar les seves inversions a l'adquisició de finques al litoral i a projecte de tractament de residus i depuració d'aigües.

Moragues recordà que les inversions de l'Estat a la Comunitat inclouen infraestructures la gestió de les quals no correspon al Govern, sinó també als ajuntaments i consells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.