algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

L'Ajuntament demana que es protegeixi el petit nucli de Ruberts

Es vol evitar així que la construcció dels adossats continuï endavant

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sencelles (UM, la coalició ISIB-PSOE i EU-EV) presentarà una moció durant el pròxim ple de l'Ajuntament, que serà dijous, per demanar al Consell de Mallorca i al Govern balear «ajuda per poder protegir el petit nucli urbà de Ruberts», segons ha manifestat el batle, Joan Carles Verd. D'aquesta manera, l'equip de batlia aposta per la salvaguarda de Ruberts i per evitar-hi, així, que la construcció dels polèmics adossats continuï endavant.

El batle considera que «la protecció de Ruberts és una problemàtica que afecta tot Mallorca, ja que el desig majoritari expressat durant les darrers eleccions incideix en la necessitat urgent de preservar el nostre patrimoni cultural, natural i etnològic, tal com ho demostren les decisions que es volen prendre aquests dies quant a la protecció de diferents paratges naturals de Mallorca». A més, Verd afegí que «és tan important protegir cala Blanca o el Guix com els petits nuclis rurals tan ben conservats com el de Ruberts». Per aquesta raó, l'equip de govern presentarà aquesta moció i «volem animar el regidor del PSM, Albert Aguilera, a donar-hi suport en coherència amb el que ha defensat durant els darrers anys; com també els regidors del PP, que amb el seu suport a aquesta moció esmenarien en part els danys que han provocat al llogaret de Ruberts durant els seus anys de mandat a l'Ajuntament de Sencelles», afirma el primer edil.

S'ha de recordar que els residents del petit llogaret de Ruberts n'han demanat la protecció en reiterades ocasions després de l'inici de les obres de diversos adossats, que provocaren el rebuig de bona part de la població del nucli.Gràcies a aquesta oposició i a la mobilització dels veïnats, el 9 de gener de l'any 2007, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears declarà «il·legals les modificacions urbanístiques de Ruberts aprovades pel Partit Popular i, en conseqüència, il·legalitzà les llicències donades per construir els adossats», aclarí el batle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.