cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern prepara un reglament per al control de les instal·lacions eòliques

En l'actualitat hi ha 15 peticions per crear camps de molins a les Illes, pendents d'autorització

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia prepara un reglament per establir els requisits que han de tenir les instal·lacions d'energia eòlica a les Illes. La normativa s'impulsa en col·laboració amb altres conselleries com la de Medi Ambient i detallarà requisits com la distància que hi ha d'haver entre els molins, quines zones són idònies per instal·lar-los o l'alçada que han de tenir, entre molts d'altres aspectes.

En l'actualitat, hi ha quinze peticions per crear camps de molins de vent a les Balears, segons informa la directora general d'Energia, Marilena Tugores. Set destan pendents de l'autorització de Medi Ambient i les altres vuit, d'esmenar deficiències per poder-les enviar també al departament que dirigeix Miquel Àngel Grimalt.

«El Govern no descarta la possibilitat de permetre la instal·lació de camps de molins per generar energia eòlica, sempre tenint en consideració els aspectes territorial i paisatgístic», assegura Tugores. En aquest sentit, recorda que l'Executiu balear té el compromís d'impulsar les energies renovables i de col·laborar així en l'estratègia de lluita contra el canvi climàtic. Tot i així, matisa que per a la instal·lació d'aquestes infraestructures se cercarà el consens amb tots els actors implicats.

En qualsevol cas, Tugores puntualitza que qualsevol tipus d'instal·lació per generar energia suposa un impacte visual, i les centrals elèctriques en són un exemple. «Visualitzar un molí comporta també un aspecte educatiu positiu. Apropa l'energia renovable a la ciutadania i la fa conscient de la importància de l'estalvi i de l'eficiència energètics, perquè cada cop que obrim un grifó o encenem un llum hem de saber que té un cost per al medi ambient», afirma.

El que no pareix gaire probable que es pugui dur a terme a les Illes, són camps d'energia eòlica a la mar. La profunditat de la costa de les Balears ho fa difícil tècnicament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.