algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

'No he conegut mai un cor tan gran'

Mostres de condol arriben a la Redacció del periòdic per la tràgica mort de la seva redactora en cap

Aquestes són algunes mostres d'afecte arribades a la Redacció en record de la periodista Magdalena Soler Catalán.
Vaig arribar al diari i m'agafares de la mà. Fins que no vaig poder caminar tota sola no em vares amollar. Havia entrat amb por, amb poc coratge, i em somrigueres. M'ensenyares a tenir confiança en l'ordinador i en mi mateixa.

Perquè el periodisme, la informació, estar al dia, de dia i de nit, sense que cap màquina s'aturi, aquest és el missatge i la funció que tenia na Magdalena al Diari, al seu Diari. M'ensenyares amb insistència i amb dolçor la professió. M'ensenyares mons inimaginables, paisatges locals i exòtics. Hem travessat juntes més d'onze anys de feina, satisfaccions, alegries, passions, viatges, música, poesia. Perquè poesia ets tu. No he conegut mai un cor tan gran, que em regalàs tantes coses i em demanàs tan poc. Hem plorat i hem rigut juntes i ara plor d'alegria perquè la vida m'ha permès conèixer i estimar un àngel.

Gràcies, Magdalena.
Joana Matas, llicenciada en Filologia Catalana.

Benvolguts companys, En nom propi i de tota la gent que forma l'Institut d'Estudis Baleàrics, us vull donar el nostre més sincer i emocionat condol per la injusta mort de na Magdalena. Als que vàrem conèixer na Magdalena ens fa encara més mal aquesta pèrdua, perquè sabíem de la seva enorme vàlua humana.

Una abraçada molt forta a tots i ànim.
Antoni Planas, periodista, Institut d'Estudis Balearics.

Avui no em cans de mirar les pàgines i, sobretot, les fotos que heu tret de na Magdalena. Sempre recordaré el seu bon humor permanent, la seva simpatia i la seva impecable eficàcia professional. Tot allò que em semblava un problema irresoluble, ella ho solucionava en uns segons sense immutar-se, és a dir, sense perdre el somriure. Sembla mentida que passin aquestes coses. Na Magdalena sempre serà un referent, una de les figures a recordar d'un dels millors anys de la meva vida a un diari. No val la pena continuar perquè, en aquests casos, les paraules serveixen de poc, però tenia la necessitat de dir tot això. Simplement, una abraçada a tots.

Joan J. Serra, periodista.

Sent molt la pèrdua de la vostra companya. Mai sé què dir en aquestes situacions, perquè no es pot dir gaire cosa. Na Magdalena Soler i jo som del mateix poble i tenim la mateixa edat, només la coneixia de vista, però tenim amics comuns.

La seva mort m'ha afectat molt. Ja sabeu la posició d'Esquerra respecte a les autopistes i la cruel fal·làcia del PP en dir que són més segures. A això, a més, i a nivell personal, he d'afegir que jo i la meva al·lota passam per allà cada dia. Ahir, quan vaig sentir la notícia, vaig cridar tot d'una l'al·lota i no vaig quedar tranquil fins que no vaig sentir la seva veu.

Jaume Garau, Esquerra.Llucmajor.

Benvolgut senyor director, Assabentats de la mort de la vostra col·laboradora Magdalena Soler, redactora en cap del Diari de Balears, i en aquests moments de dol, volem fer-vos arribar el nostre sincer sentiment de pesar.

Na Magdalena ha estat al llarg de la seva vida una persona exemplar, tant pel que fa a la trajectòria personal com a la professional. Féu del rigor, de la feina callada i discreta, però sempre eficaç, l'estendard que l'ha singularitzada dins el món periodístic. La seva qualitat com a persona ha descansat sobre uns valors de respecte i d'estimació a la seva família, als seus amics i companys i de tolerància i de servei cap a la societat.

Voldríem que féssiu extensiu el nostre condol als companys i les companyes de la redacció, al seu entorn familiar.
Rebeu una abraçada ben afectuosa.

Fernando Alzamora i Pere J. Batle, president i director general de Sa Nostra.

En aquests moments de tristesa, rebeu el més sincer condol, per la tràgica mort de la vostra col·laboradora Magdalena Soler.
La pèrdua sobtada d'un ésser de la seva vàlua personal i professional és, sens dubte, un fet irreparable i genera sentiments de ràbia i d'impotència. Ens queda el conhort de la seva qualitat humana i l'esperit treballador, que ens han de servir d'exemple i de llegat.

Us demanam que faceu extensiu aquest sentiment als companys i les companyes de la redacció.
Rebeu una abraçada ben afectuosa.
Gaspar Caballero, director de Comunicació de Sa Nostra.
Benvolgut Miquel, En moments tan trists com aquests et vull transmetre el meu condol més sincer i que el facis arribar a tota la redacció de Diari de Balears.
Una abraçada.
Bàrbara Galmés, consellera d'Educació i Cultura.
Del silencio sabemos poco ocurre de pronto que las lenguas languidecen sobre los teclados/ y nos miran con ironía. Si cada día es difícil de entender la vida/ más lo es cuando la muerte se pronuncia con su silencio/ desde la mesa de una buena compañera de batallas/ y una mejor amiga como Magdalena. Miquel, Xisca, Joan, Bego... y al resto de compañeras y compañeros de Balears/ os abrazo/ desde el silencio/ y el sinsentido de esta tarde. 'Fuerza! Eduardo Suárez del Real, periodista, gerent de Restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.