algo de nubes
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 12.25°
16°

Salut alerta que la societat ha relaxat les mesures de prevenció contra el VIH

Un pla lluitarà contra la sida, embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual

El conseller de Salut, Vicenç Thomas, alertà ahir que la societat balear «s'està relaxant» en la prevenció de la sida i malalties de transmissió sexual com la gonorrea i la sífilis. Per aquest motiu, la Conselleria de Salut ha posat en marxa una campanya d'educació sexual per «incrementar la percepció del risc davant aquestes malalties» i prevenir els embarassos no desitjats mitjançant l'ús del preservatiu. La campanya que té com a lema «En el sexe, tu guanyes» coincideix amb la celebració l'1 de desembre del Dia mundial de la sida, explicà Thomas durant la presentació de la campanya a la qual també assistí la directora general de Salut Pública, Margalida Buades.

Thomas recordà que la infecció pel VIH és un «problema de primera magnitud» a Balears. De fet, les dades epidemiològiques revelen un fort repunt de contagi de la infecció «per via heterosexual». El conseller afirmà que la campanya llança un «missatge positiu», fent referència a la prevenció i l'ús del preservatiu. Per evitar els embarassos no desitjats i les infeccions de transmissió sexual «l'important no és el que fas, sinó com ho fas», afirmà Thomas, qui indicà que el 2006 la despesa en tractaments retrovirals per VIH arribà als 8,3 milions d'euros.

Per a 2008, Salut destinarà 420.000 ? per prevenir la malaltia que «afecta tota la població en general perquè, sense pràctiques sexuals segures, tots som susceptibles de contreure-la». Tot i això, Buades insistí que la mortalitat per sida ha davallat gràcies als nous tractaments, encara que insistí que el 70% de les persones que desenvolupen la sida a Balears són menors de 40 anys i que, avui dia, la via sexual és la principal causa de contagi, mentre que fa uns anys era l'intercanvi de xeringues. Des de 1983 fins al 30 de juny de 2007, un total de 1.536 persones d'entre 20 i 39 anys han desenvolupat la sida a les Illes i bona part d'elles va contreure la malaltia a l'adolescència. D'altra banda, Buades afirmà que, durant el primer semestre d'enguany, 972 dones menors de 30 anys han interromput voluntàriament l'embaràs i que, durant 2006, un total de 129 ciutadans de l'Arxipèlag patiren alguna malaltia de transmissió sexual com la sífilis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.