algo de nubes
  • Màx: 15.65°
  • Mín: 7.61°
15°

La construcció de Son Espases crearà devers mil llocs de feina en tres anys

CCOO diu que el projecte ajudarà a «esmorteir» la caiguda del sector

El nou hospital de referència de les Balears ocuparà un miler de treballadors del sector de la construcció a partir de l'any que ve, la qual cosa contribuirà a mantenir l'activitat de les empreses de les Balears que realitzen obra pública, i a «esmorteir» la caiguda d'aquest segment productiu.

Segons afirmà el secretari de la Federació de Construcció de Comissions Obreres, Rogelio Marín, els projectes que desenvoluparà el Govern balear durant l'actual legislatura, «serviran per oferir una sortida» als empresaris que treballen amb les Administracions públiques de les Illes. Com es recordarà el Govern executarà en els pròxims quatre anys obres de gran envergadura com són e la Façana Marítima de Palma, el Palau de Congressos, així com diverses carreteres a l'illa d'Eivissa.

En aquest sentit, el representant sindical va opinar que l'edificació del nou hospital de referència als terrenys de Son Espases serà un element positiu per al manteniment dels llocs de treball durant els pròxims tres anys, i va considerar «lògic» que ara s'hagi produït un cert «decaïment» de l'ocupació en la construcció, «després d'uns anys de creixement desmesurat».

Així, va concretar que les diverses unitats que conformen el futur centre hospitalari requeriran d'uns 1.000 llocs de treball que es cobriran a partir de 2008, que serà quan l'obra estarà més avançada i requerirà de la contractació de personal més especialitzat.

Finalment, va assenyalar el líder sindical que l'edificació d'aquesta infraestructura permetrà «estacionalizar» un sector que va originar la creació d'uns 17.300 nous autònoms a les Illes el passat mes d'octubre, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.