nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

El vaixell que farà la volta al món pateix una avaria a la badia de Palma

Els passatgers hagueren de ser auxiliats per una llanxa que els va guiar al moll

68904
L'avaria de l'avantguardista aparell va tenir lloc a la badia de Palma. | G.A.

G.A. Palma.

L'avantguardista vaixell d'alta velocitat Earthrace, presentat dijous al passeig marítim que preveu batre el rècord Guiness de la volta al món en menys de 75 dies, sofrí ahir una avaria a la badia de Palma durant un curt viatge de demostració, amb una dotzena de passatgers a bord.

Presentat com un navili purament ecològic donada la seva propulsió amb motors per a carburant biodièsel, la seva presència ha atret l'atenció de nombrosos visitants el passat cap de setmana. Alguns d'ells, els més atrevits, es decidiren ahir a embarcar per realitzar una excursió marítima fins a Porto Portals. Emperò, en plena travessia un dels dos motors començà a llançar fum fins a aturar-se. Una situació compromesa a l'hora de negociar qualsevol maniobra, ja que la seva condició de trimarà l'obliga a comptar amb una propulsió equilibrada.

Davant de la impossibilitat d'atracar en aquestes condicions en l'amarrament assignat de la Marina Port de Mallorca, una llanxa pneumàtica del port esportiu, sortí en la seva ajuda i el conduí fins als Molls Comercials, des d'on se li redreçà el rumb i tornant a rere, s'apropà al moll de pilons.

Ja en el moll, els problemes es presentaren per la impossibilitat d'amarrar per popa a causa del vent. Així, quedà atracat per estribord, amb l'inconvenient que no es pogué instal·lar cap passarel·la per facilitar el desembarcament dels passatgers, els quals hagueren de baixar fent equilibris sobre uns taulers de fusta col·locats entre la nau i el moll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.