algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

«El Constitucional sortirà victoriós de totes les envestides que rep

Francisco José Hernando clausura el congrés de la magistratura

M.JUNCOSA. Palma.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando Santiago, considerà ahir a Palma que el Tribunal Constitucional sortirà «victoriós de les envestides» que està rebent per la recusació de magistrats per part del Govern i del PP. Hernando Santiago afirmà poc abans de clausurar el congrés estatal de l'Associació Professional de la Magistratura, que tingué lloc a Palma, que el Tribunal Constitucional utilitzarà els «remeis processals establerts» per donar resposta a aquesta «situació complexa».

En aquest sentit, el president del Consell General del Poder Judicial valorà de manera positiva que el president en funcions del Tribunal Constitucional, Víctor Conde, hagi «cridat tots» els magistrats que el formen, tant els recusats pel Govern com els recusats pel Partit Popular, abans de prendre una resolució, perquè si no fos així, des del seu punt de vista, suposaria el «bloqueig» del Tribunal Constitucional. «Això sí que seria nefast», afirmà.

Amb relació a un possible acord entre el Govern i el Partit Popular per reconduir la situació, afirmà que es tracta d'«una decisió política», encara que assegurà que la independència del poder judicial es mantindrà, ja que l'actuació de jutges i magistrats «està constreta a l' imperi de la llei» i no a les situacions com la que en aquests moments està vivint el Tribunal Constitucional.

Precisament la independència judicial fou el títol escollit pel XVII Congrés Nacional de l'Associació Professional de la Magistratura, celebrat a Palma. En aquest congreés, fou nomenat Jesús Chamorro González com a nou president de la mateixa. Chamorro agraí als presents la confiança dipositada en ell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.