nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

La Sala demana a Madrid que no faci espigons per regenerar platges

Presenta una moció per exigir que es descarti el polèmic projecte

L'Ajuntament de Son Servera en ple va aprovar una moció mitjançant la qual s'oposa frontalment a la instal·lació d'espigons a la mar per regenerar la platja de Cala Millor, tal com pretén el Ministeri de Medi Ambient. A l'escrit, l'equip de govern, liderat per Josep Barrientos (PSOE), explica que «en vista de la problemàtica que suposa la construcció d'aquests espigons, perquè modifiquen els corrents marins, fer-ne suposa, entre altres inconvenients, la reducció d'aportació d'arena a la platja». A més a més, justifiquen la seva petició pel fet que afecten de manera negativa les comunitats vegetals del fons marí i la fauna.

Així mateix, fan constar que la construcció d'espigons pot perjudicar la qualitat de l'aigua a causa de la reducció del seu drenatge natural. Per aquest motiu, i en aquest sentit, recorden que «la disminució de la qualitat de l'aigua també afecta la principal activitat econòmica del terme municipal, que és el turisme». Per tot això, l'Ajuntament de Son Servera sol·licita «rebutjar el projecte de l'espigó anunciat pel Ministeri de Medi Ambient». A més, acorden «instar la Demarcació de Costes de les Illes Balears perquè faci les passes pertinents per retirar el projecte».

Quant al manteniment dels arenals, l'Ajuntament de Son Servera considera que és necessari dur a terme algunes iniciatives, però en cap cas mitjançant regeneracions de manera artificial. Així, reclamen també a Costes que elabori els estudis tècnics per mantenir els arenals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.