cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Cort controlarà que les noves naus als polígons no sobrepassin l'ús de serveis

Farà aplicar la norma vigent per impedir que en sòls industrials hi hagi només oficines i comerços

L'Ajuntament de Palma assegurà ahir que no intercedirà sobre els usos d'aquelles naus industrials ubicades al polígon de Son Castelló i al de Can Valero -amb anterioritat a l'aprovació de la nova Llei d'activitats en el passat mandat- que utilitzen les golfes «il·legals» de les seves naus per desenvolupar-hi activitats de serveis. No obstant això, l'àrea d'Urbanisme aplicarà de manera estricta la normativa actual per impedir la proliferació d'aquestes alçades interiors en el moment de concedir les llicències per a noves activitats industrials que es vulguin instal·lar als polígons. Es tracta de de prioritzar, en aquests sòls, el sector secundari, que engloba activitats industrials i d'emmagatzematge.

El director general d'Urbanisme, Alexandre Bergas, aclarí que aquesta mesura no implica haver de modificar la vigent normativa urbanística relativa a activitats en sòls industrials. Simplement, el Consistori actual controlarà més estretament les activitats de les noves empreses per evitar que els polígons urbans de Palmaes converteixin en «coladors de golfes il·legals» dedicats al sector dels serveis, com succeïa fins ara. Per aconseguir-ho, obligarà els empresaris nous a especificar a quins usos destinaran cada un dels espais de la seva empresa abans que Cort concedeixi la pertinent llicència d'activitats i d'obra. L'objectiu és ajustar els percentatges que pertoquen a cada activitat d'acord amb l'actual normativa, que dóna més pes al sector secundari.

Aquest precisament fou un dels temes tractacts ahir pel president de la patronal Associació Sindical de Mallorca (Asima), Miquel Bordoy, amb la batlessa de Palma, Aina Calvo, que aclarí que la mesura afecta els polígons que es construiran en el futur, i no els ja existents.

Aparcaments

Els empresaris d'Asima oferiren a Cort un solar de 8.000 metres per construir-hi un aparcament destinat als més de 15.000 treballadors de les empreses del polígon de Son Castelló, amb la idea d'«alleugerir»-hi la pressió del trànsit, agreujada per la incorporació progressiva del proper polígon de Son Rossinyol. L'aparcament es combinaria amb un servei d'autobusos interns que comunicarien les diferents zones de Son Castelló i de Can Valero, un sistema similar al que es preveu engegar a la UIB quan s'obri al públic la línia de metro. Així, el solar on s'ubicaria l'aparcament està al camí Vell de Bunyola, devora la rotonda de la via Asima.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.