muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els touroperadors preveuen un increment de vendes l'any que ve

Els hotelers balears esperen continuar recuperant la rendibilitat

E.D. Palma.
El conseller delegat del touroperador Thomas Cook, Manny Fontenla- Novoa, preveu un increment de les vendes cap a les Balears per a l'any que ve, tant en relació amb el turisme alemany com amb el britànic. Així ho assegurà després de dinar amb el president del Govern balear, Francesc Antich; el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos; representants d'altres comunitats i importants responsables del sector turístic britànic com Andrew Harrison, conseller delegat d'Easyjet, o el president de la Federació de Touroperadors, Andrew Cooper.

Tot i les incerteses per predir com pot afectar la crisi financera llocs com el Regne Unit, Fontenla- Novoa creu que no tindrà efectes negatius sobre el turisme, ja que l'experiència d'altres situacions semblants ha posat de manifest que per als britànics les vacacions d'estiu són «molt importants i ja no se n'estan». Antich mostrà la seva satisfacció per aquestes previsions i per les que s'han realitzat fa pocs dies des de la TUI, assenyalant que les Balears són encara la destinació preferida pels alemanys. D'altra banda, assenyalà que els hotelers també li han fet arribar una sensació similar a la dels majoristes. Així, afirmà que «en aquests moments» els nivells de reserves estan millor que en el mateix període de l'any passat.

Miquel Fluxà, president de la cadena Iberostar, confirmava aquestes previsions i afirmava que esperen repetir «almenys» les xifres de turistes registrades enguany, i sobretot millorar la rendibilitat. «L'any passat i aquesta temporada hem aconseguit mantenir preus i no treure ofertes, i esperam continuar així», afegia. D'altra banda, Fluxà atribuí el lleuger descens que ha registrat el turisme alemany aquesta temporada a les Illes a la crisi econòmica viscuda pel país teutó. Tanmateix, assegurà que és un mercat que té molt de recorregut i potencial, i que es recuperarà.

Clos es mostrà una mica menys optimista. En una roda de premsa anterior al dinar, parlà d'una certa «contenció» del turisme per a l'any que ve, si bé continuarà tenint un creixement positiu. El director de l'Oficina de Turisme Espanyola a Londres (OET), Ignacio Vasallo, també pronosticà una petita davallada de les arribades de turistes britànics a les Illes, a causa de la concentració de touroperadors. En tot cas, afirmà que la situació es restabliria en poc temps i que després significaria tenir unes empreses turístiques més fortes.

D'altra banda, Vasallo qualificà la reunió d'«històrica», ja que les autoritats espanyoles havien estat amb una representació dels empresaris més «influents, no tan sols del Regne Unit, sinó de tot el món». En aquest sentit, Clos va destacar el diàleg obert entre els empresaris i les administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.