algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El Bloc minimitza la crisi però avisa UM i PSIB que la protecció és la clau del canvi

Armengol demana tranquil·litat i diu que la decisió d'aturar urbanitzacions «està presa»

62528
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, mentre intervé a la jornada de reflexió del Bloc. Foto: NÚRIA RINCÓN.

Un compromís enlloc d'una aprovació. Això és el que es va trobar el Bloc, després que el Govern del qual forma part ajornàs divendres l'aprovació de la llei i el drecret proteccioniste amb el compromís de fer-los realitat aviat. I amb el sentiment contrariat per aquesta situació, optà per «minimitzar» la crisi, no sense abans deixar clar que si hi ha un element que ha de marcar el canvi, aquest és el de la protecció del territori.

«La llei sortirà i serà la marca del Bloc. I si PSOE i UM no ho entenen és que no entenen perquè els va votar la gent, que demanava un canvi de política territorial». Així ho va dir el portaveu adjunt del Bloc, Miquel Àngel Llauger, que ahir participà en una jornada de reflexió amb un centenar de càrrecs públics de la coalició.

El diputat deixà constància de la sensació «ambivalent» que respira el Bloc arran de la decisió del Govern d'ajornar l'aprovació de la llei, que havia de desclassificar una vintena d'urbanitzacions, i del decret que les havia de paralitzar automàticament. «Hi ha una valoració positiva perquè tenim el compromís que la llei sortirà, però no podem amagar un cert sentiment de decepció perquè la protecció encara no figura al BOIB i ja hi hauria de ser».

Si Llauger atià les brases, el líder del Bloc, Biel Barceló, s'encarregà de rebaixar la tensió. «Jo minimitzaria la sensació de gran discrepància» i «la sensació de certa crisi en el Govern s'esvairà ràpida», afirmà. El dirigent recalcà el «compromís» assolit perquè la llei s'aprovi i augurà que aquesta fins i tot pot augmentar les àrees de protecció. Al mateix temps, considerà «normal» la discrepància entre socis, però «sense perdre de vista que hi ha una expectativa de canvi que no es pot decebre».

Tot i les matisacions, la presidenta del Consell i líder dels socialistes de Mallorca, Francina Armengol, considerà «exagerada» i «fora de lloc» la reacció del Bloc, que divendres havia lamentat la manca de «coratge» del Govern. La socialista demanà «tranquil·litat» als socis i instà a «deixar treballar» el Govern «en el temps que s'hagi marcat per protegir aquests espais naturals». «Ahir -per divendres- s'aturà per acabar de polir, des del punt de vista tècnic, una decisió que ja està presa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.