algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

El palau de congressos començarà tot i que part del solar no sigui municipal

Cort admet que l'acord amb els titulars del sòl on s'ha de situar l'annex de l'hotel és «difícil»

La tinent de batlessa a l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Borràs, reconegué ahir que les obres del palau de congressos començaran dins els terminis prevists, però amb la possibilitat que el Consistori no sigui, encara, el propietari de la totalitat del solar on s'ha d'ubicar aquesta infraestructura turística. L'inconvenient és que el projecte per construir aquest equipament és indissociable d'aquesta parcel·la, pendent de negociacions. Això pot complicar els compromisos amb els promotors que hauran d'executar l'obra. «En el pitjor dels casos, el palau es farà sense haver arribat a cap acord amb els propietaris del solar», reconegué Borràs.

Tant és així, que Cort encara no ha rubricat cap entesa amb el grup Neinver Bolonya per a l'adquisició, mitjançant una permuta, d'aquest solar de més de 3.000 metres quadrats que ha d'acollir part de l'hotel que acompanyarà el recinte congressual. No obstant això, Borràs ratificà que aquest problema no provocarà que s'endarrereixin les obres del palau, previstes i anunciades per als mesos de gener i febrer de 2008. «Les negociacions resulten molt difícils i complicades», admeté la mateixa tinent de batlessa. De fet, l'àrea d'Urbanisme ja anuncià fa dos mesos que, entre setembre i gener, el Consistori es dedicaria a resoldre, també, les autoritzacions administratives que necessiten les obres i a alliberar l'actual solar. Dues passes imprescindibles que deixà pendents l'anterior govern presidit per Catalina Cirer, del Partit Popular, i que trobà damunt la taula la batlessa, Aina Calvo quan assumí per juliol les regnes de l'Ajuntament.

Tot i els entrebancs per l'evolució de les converses entre ambdues parts implicades en el solar esmentat, el Consistori manté ferma la seva actitud que el palau de congressos i l'hotel annex, projectats per l'arquitecte Patxi Mangado, es realitzaran. El grup Neinver (amb participació majoritària d'Endesa) adquirí l'agost de 2006 per devers 240 milions d'euros tots els actius immobiliaris que Gesa tenia en el sector de Llevant de Palma. Eren 180.000 m2 entre els quals hi havia aquesta parcel·la destinada a situar part de l'establiment hoteler que s'alçarà devora el palau. Es tracta d'una superfície afegida a posteriori al projecte inicial i que permetria duplicar el nombre d'habitacions de l'hotel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.