muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Estaràs veu Antich sense lideratge i li retreu que just digui generalitats

Diu que evita els problemes socials amb un discurs sense substància

«Tot ha estat "farem, farem, farem", però res de concret». Amb aquesta sentència resumia ahir la portaveu de l'oposició, Rosa Estaràs (PP), el discurs amb què el president del Govern, Francesc Antich, obrí ahir el debat de l'estat de l'Autonomia. Avui serà el torn de la presidenta del PP, que mantindrà amb el cap de l'Executiu el cara a cara que tancarà el debat. Com era de preveure, les paraules d'Antich no agradaren a la diputada conservadora, que criticà la «falta de solvència política» del discurs, la seva «insubstancialitat» i la «incertesa» que duia implícit un redactat carregat de «generalitats», al seu gust. Segons la cap de l'oposició, la manca de concreció en les propostes del president s'explica per la voluntat d'Antich de no dir res que el pugui «enemistar» amb els seus socis del Pacte, i de mantenir els «equilibris de poder» que sustenten el Govern.

Estaràs lamentà que el cap de l'Executiu no tocàs «els problemes que preocupen els ciutadans» i li va retreure, per exemple, que no concretàs si augmentaria l'impost de la benzina, que no parlàs de l'ocupació o de les pensions, o que no explicàs les intencions del Govern de permetre la construcció de pisos barats en sòl rústic. «Ens carregarem la foto dels ametlers, la foto rústica, que és la més guapa i turística que tenim, a canvi de consumir territori i reclassificar sòl rústic?», demanà a Antich.

No fou el darrer retret. La diputada també criticà que Antich no parlàs de l'hospital de Son Espases «fins al minut 52» i «de tapadet», quan es tracta d'un tema «cabdal» per a les Balears però que, segons ella, posa de manifest les incongruències del Pacte. Les paraules d'Antich sobre IB3 també varen merèixer una crítica perquè, segons Estaràs, relacionà la pluralitat amb l'audiència dels informatius, que ha augmentat. «La pluralitat -de la cadena- haurà davallat, perquè l'audiència ho ha fet en un 58%», sentencià.

Estaràs es mostrà oberta a pactar el desenvolupament del nou Estatut però, d'entrada, va retreure al president un suposat «incompliment» de l'Estatut per part del Govern central que, segons ella, havia d'invertir a les Balears 600 milions l'any vinent i just n'hi invertirà 300. En definitiva, Estaràs va veure un Govern «mancat de lideratge», de «cohesió» i de «rumb».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.