lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Consolat implicarà en la defensa de la llengua totes les conselleries

Convocarà la comissió interdepartamental amb aquest objectiu

Fonts del Consolat de la Mar afirmaren ahir que el president Antich té decidit que les diferents conselleries del Govern s'impliquin en la política lingüística de defensa del català. Per tal d'aconseguir-ho convocarà la comissió interdepartamental per analitzar la situació i que cada Conselleria aporti mitjans i inciatives. Aquesta comissió seria coordinada per l'actual directora general de Política Lingüística, Margalida Tous (PSM). Fonts del Consolat indicaren que «la tasca de defensa de la llengua, en la qual estam del tot compromesos, és complexa perquè abarca el conjunt del Govern i de les seves institucions. No s'ha de pensar mai que una sola Direcció General, encara que sigui la de Política Lingüística, pot desenvolupar tota la tasca».

La reacció del Consolat es produí arran de la informació publicada ahir per Diari de Balears, on s'afirma que el Govern Antich dóna menys doblers a la Direcció General Política Lingüística que el 2003. Pel Consolat, «s'han de tenir en compte altres factors i inversions. També es destinen importants recursos al Cofuc i a l'Institut d'Estudis Baleàrics, que desenvolupen tasques de normaltizació. Així mateix, hi ha la televisiò pública (IB3) que fa una oberta defensa i promoció del català i que no existia el 2003. I finalment, hem de veure els recursos que es destinaran a l'Institut Ramon Llull en el futur. No es pot dir que feim menys que el 2003». Així, el Consolat considera que «ara es destinen més doblers que abans en defensa de la llengua, encara que no tots vagin específicament destinats a la Direcció General de Margalida Tous».

Amb la potenciació de la comissió interdepartamental, se cercarà que totes les conselleries assumeixin el seu propi grau de compromís «de manera coordinada» perquè «el resutat final sigui fruit de l'esforç compartit». El Consolat «no té cap dubte» que es faran «més esforços que abans i que amb la tasca compartida de tots tambe s'obtindran molts d'èxits». També es comenta al Consolat que el president Antich quedà molt satisfet amb la tasca que desenvolupà Joan Melià al front de Política Lingüística entre el 1999 i el 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.