nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Govern projecta el futur Museu de la Ciència en un edifici emblemàtic

Durant el 2008 està previst definir el contingut i la ubicació exacte d'aquesta iniciativa

El nou Govern donarà l'impuls definitiu al futur Museu de la Ciència de Balears l'any que ve, quan està previst que es facin els estudis i la redacció del projecte tècnic. La idea és que sigui un centre de divulgació científica dels programes de la comunitat autònoma i que s'ubiqui en un edifici emblemàtic, segons informen fonts de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

Entre les novetats dels pressuposts, presentats fa uns dies pel Govern, hi ha l'inici del projecte del museu del qual fa uns anys que se'n parla però sense iniciar cap actuació concreta. En el 2005, es creà l'Associació d'Amics del Museu de la Ciència i la Tècnica de Balears de la qual n'és la vicepresidenta, l'actual rectora de la UIB, Montserrat Casas. Demanen un centre amb una vessant «històrica i una altra més pedagògica i interactiva». En aquell moment, l'associació ja considerà que seria interessant recuperar el patrimoni industrial de Balears i utilitzar edificis remodelats per ubicar el museu i les seus a les diferents illes. Una idea que sembla coincidir amb la que sospesa el Govern, que pensa inicialment en usar un edifici existent. L'objectiu és que el museu actuï com un dinamitzador del capital social relacionat amb la ciència de les Illes.

L'edifici hauria de tenir unes instal·lacions adequades per a exposicions de temes científics i un centre que reuneixi totes les energies de comunicació, difusió i divulgació de la ciència a les Illes, diuen des de la Conselleria.

L'impuls a la recerca, desenvolupament i innovació, el tan anomenat R+D+I, és un dels reptes que s'ha marcat el nou Govern. Per aconseguir-ho considera necessari millorar la inversió però també aconseguir una major implicació dels ciutadans. El museu és una acció en aquesta línia, com també ho són la Fira de la Ciència o la Setmana de la ciència i la tecnologia que començarà el 5 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.