cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

El Govern modificarà 11 lleis del PP quan aprovi els pressuposts

Retocarà les de ports, impacte ambiental, caça i finançament dels consells

95382
El conseller Manera, en el moment d'entregar el projecte de pressuposts a la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar.

El Govern del Pacte aprofita la Llei d'acompanyament dels pressuposts de la Comunitat per modificar fins a 11 lleis aprovades durant el mandat del PP. Entre aquestes hi ha la Llei de ports, la de finançament dels consells, la de llicències d'activitat, la d'avaluacions d'impacte ambiental o, fins i tot, la de caça i pesca fluvial.

Una de les modificacions legislatives més importants és la que es produeix sobre la Llei d'acompanyament del 2004. Amb aquest canvi es dóna un ús «preferent» per a la construcció d'habitatges protegits al patrimoni local del sòl, que és aquell sòl que adquireixen els ajuntaments o obtenen en les operacions urbanístiques, entre d'altres. La Llei d'impacte ambiental també es canvia perquè els plans i programes es vegin obligats a passar aquests controls, tal com estableix una directiva europea. A més s'obliga els promotors a una fase prèvia de consultes. Així mateix, finalment es preveu que les moratòries hagin de passar aquests dictàmens.

D'altra banda, es modofica la Llei del sistema de finançament definitiu dels consells insulars per crear la figura del Consell Financer Interinsular, que estarà format per un representant de cada Consell i quatre del Govern. En el cas de Formentera, s'estableixen mesures urgents per integrar els òrgans de l'Ajuntament dins el nou Consell mentre no entri en vigor la legislació específica que ha regular el règim singular d'aquest nou consell insular.

La Llei de ports es retoca per donar un caràcter més públic a l'empresa Ports de les Illes Balears, sobretot pel que fa a la contractació i al seu règim. La Llei de caça es canvia puntualment pel que fa als vedats socials, al règim de sancions i a les prohibicions. La Llei municipal i de règim local es revisa puntualment per crear la nova figura dels Fons de col·laboració econòmica amb les entitats locals, que inclouen els Fons de cooperació local ja existents i els ajuts de caràcter finalista per pagar les retribucions dels batles, ja prevists.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.