algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

La junta de compensació de Son Oms presentarà demanda contra Ochando

Li reclamarà uns 217.000 euros que «no ha satisfet» com a copropietari d'aquest polígon

La junta de compensació del polígon de Son Oms acordà, en una reunió mantinguda dimecres, emprendre accions contra el copropietari Àngel Ochando Javaloyas, que posseeix diverses naus dins aquest polígon situat devora la pista B de l'aeroport de Son Sant Joan. En total, li reclamaran uns 217.000 euros, ja que consideren que no ha complert els seus compromisos.Diferents membres de la junta de compensació, que és equivalent a una comunitat de propietaris, van expressar el seu malestar envers Ochando, perquè el troben un mal complidor dels compromisos que hi té. Alguns dels seus membres recordaren «haver tingut des de fa temps» molts de problemes amb Ochando. De fet, va ser la junta de Son Oms la que posà en marxa els avals per escometre inversions dins el polígon donant suport a Ochando, que «no avalà res i es va recolzar en nosaltres».

Els problemes entre Ochando i la resta de propietaris «es començaren a fer molt difícils de suportar a partir de l'any 2003, en què «vàrem haver de suportar actituds per la seva part que no eren lògiques, pràcticament eren amenaces», confessaren a l'esmentada reunió alguns dels copropietaris.Son Oms obtingué el suport de l'Ajuntament de Palma per ser requalificat com a sòl industrial a principi de 1999, quan el batle de la ciutat era Joan Fageda (PP). Segons la junta de compensació, Ochando s'ha dedicat «a cercar problemes amb els altres copropietaris al llarg dels darrers anys». Les seves acusacions han duit la qüestió de Son Oms fins als tribunals. «L'objectiu eren Bartomeu Vicens, alt càrrec d'Unió Mallorquina, i Maximilià Morales, expresident del Parlament per aquest partit. És evident que la seva actuació a Son Oms, a principis dels anys noranta, va ser en un temps en què ambdós estaven deslligats de la política activa», considerà una font propera al cas.

Ochando és considerat un empresari «morós» des de fa dècades i ha arrossegat nombrosos problemes als tribunals. «No comprenem com el fiscal que estudia el cas no té en compte aquests antecedents i es mou conforme a les anteriors actuacions del personatge». En ambients empresarials es recorden antigues actuacions d'Ochando i els problemes que han tingut algunes de les seves companyies, com és el cas de Catisa, destinada al proveïment d'empreses turístiques. Ara Ochando haurà de fer front a la demanda dels copropietaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.