algo de nubes
  • Màx: 12.72°
  • Mín: 7.77°
12°

La majoria de carreteres perilloses de Mallorca es troben a la zona Nord

La via que ha registrat més nombre d'accidents és la carretera de l'Albufera

98402
L'aigua del parc natural delimita la carretera de l'Albufera.

Tot i que les institucions mallorquines milloraren un gran nombre de carreteres de l'illa durant la legislatura passada, encara queden moltes vies amb punts negres que dificulten la conducció als illencs. Gran part d'aquestes carreteres es troben a la zona Nord de Mallorca i les sis primeres que encapçalen la llista són la de l'Albufera, que uneix sa Pobla amb el Port d'Alcúdia, la d'Inca a Santa Margalida, la que uneix la ciutat de Manacor amb Porto Cristo, la carretera de Marjals que va de Muro a Can Picafort, la que enllaça Inca amb Lloseta i l'estreta via de sa Pobla a Búger. La tònica que es repeteix a totes aquestes carreteres són les corbes de noranta graus que obliguen a reduir considerablement la velocitat després d'una llarga recta, la falta de voreres que no permeten poder aturar-se a la carretera en cas d'avaria o necessitat, i el mal estat de l'asfalt.

De fet, aquestes són les vies que més accidents han registrat a l'illa. Per aquesta raó, el Consell de Mallorca té previst solucionar els punts negres durant l'any 2008. Encara que són considerades carreteres secundàries, s'ha de destacar el gran nombre de vehicles que hi circulen, fet que provoca que la perillositat augmenti. La via més perillosa de Mallorca és la carretera de l'Albufera que enllaça sa Pobla amb el Port d'Alcúdia. Es tracta d'una carretera molt estreta i el seu límit és el parc de l'Albufera. Les seves constants corbes tancades i el pont del Ferro on només hi pot passar un cotxe de cada sentit són els seus punts negres. Però, tot i que la majoria de carreteres perilloses es troben al nord de l'Illa, cal destacar la via que enllaça Manacor amb Porto Cristo que és on s'han registrat més accidents de la zona del Llevant. La coneguda costa de la Baviera és el punt on hi ha la majoria d'accidents de trànsit. L'últim va tenir lloc fa una setmana i mitja amb el resultat de dos morts.

Les característiques de la carretera que enllaça Llubí amb Santa Margalida són una mica diferents de la de Porto Cristo. En el cas de Santa Margalida, el major perill són les llargues rectes que acaben en una corba molt tancada. El problema radica en què els conductors que no coneixen la via entren a les corbes a més velocitat de la deguda. La de Muro a Can Picafort és una carretera amb una gran densitat de trànsit. Encara que en els últims anys s'ha millorat de manera considerable, continua sent una de les principals vies perilloses pels canvis de rasant que dificulten la visibilitat i les corbes tancades.

La d'Inca a Lloseta és ampla i sense corbes, però figura entre les més perilloses ja que les seves característiques conviden a anar a més velocitat de la permesa. En canvi la carretera de Búger a sa Pobla té els mateixos problemes de la de Santa Margalida amb moltes corbes i calçada estreta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.