algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Consell ja ha iniciat nou obres pròpies incloses en el conveni viari

L'acord per les carreteres amb el Ministeri se signà ara fa un mes

El Consell de Mallorca no podia esperar que el Ministeri de Foment estampàs la seva firma en el Conveni de carreteres i, a hores d'ara, ja es troben en diversos graus d'execució nou projectes viaris inclosos en aquest acord i que la institució insular s'havia compromès a finançar amb recursos propis. Es tracta de l'accés a l'hospital de Manacor (pressupostat en un milió d'euros), la variant del Port de Pollença (sis milions), la carretera Santa Maria-Sencelles (10 milions), la ronda de Felanitx (dos milions), un tram de la carretera de Banyalbufar (un milió), la remodelació de la travessia d'Alcúdia (1,5 milions), la carretera del Cruce a Petra (un milió), la de Calvià a el Capdellà (2,85 milions) i la segona fase de Campos-la Ràpita (quatre milions).

En total s'executen nou carreteres que costaran 29,35 milions d'euros, més d'un 10% del total d'obres que s'ha compromès a finançar el Consell des de 2007 a 2017, en virtut del nou Conveni de carreteres signat el passat 29 de setembre per la presidenta insular, Francina Armengol, i la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez. Segons aquest acord, la institució insular finançarà actuacions per valor de 254,4 milions d'euros, la majoria a la xarxa secundària; mentre que el Ministeri de Foment executarà projectes viaris valorats en 431 milions, la gran majoria dels quals serviran per millorar els accessos a Palma. Per dur a terme les obres, el Consell comptarà amb l'ajut del Govern balear, que s'ha compromès a finançar el cent per cent dels projectes i, per tant, li transferirà 254,4 milions d'euros durant els propers 10 anys. De moment, els pressuposts de la Comunitat ja preveuen una aportació de 25 milions d'euros al Consell per a l'any vinent. Ara, la institució insular haurà de modificar el seu pressupost per ampliar la partida que dedicava a la millora de les carreteres i que ja era de 54,5 milions d'euros.

Per tant, la institució insular disposarà l'any vinent de gairebé 80 milions d'euros per executar nous projectes viaris -en principi cap d'ells passa per fer nous traçats- i per garantir el manteniment de la xarxa viària existent. Un manteniment que es veurà ampliat durant el 2008 a totes les noves vies ràpides executades pel Govern del PP en l'anterior legislatura. Aquestes carreteres -les autopistes de Llucmajor, Sa Pobla i Peguera i les variants de Son Ferriol, la Casa Blanca i Manacor- seran transferides al Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.