algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'OCB reclama 1 euro per persona i mes per al pressupost de Política Lingüística

Martí: «Si el Govern no hi destina almanco 12 milions, no es podrà fer res pel català»

ANTONI MATEU. Palma. La partida pressupostària que el Govern ha de destinar el 2008 a la Direcció General de Política Lingüística no ha d'esser, segons l'Obra Cultural Balera, inferior als 12 milions d'euros. És a dir, un euro per a cadascun dels residents balears durant cada mes de l'any. Segons Jaume Mateu, president de l'entitat, i Tomeu Martí, portaveu, aquesta és la quantitat mínima que assegurarà que l'Executiu emprengui mesures per fomentar l'ús del català i per prestigiar socialment la llengua pròpia de les Illes Balears.

«Si el Govern no es compromet a aportar, durant cada mes de l'any, un euro per cada ciutadà de les Balears, voldrà dir que no creu en la plena normalització de la llengua», digué ahir Tomeu Martí. «Aquest xifra és la mínima quantitat que pot frenar el retrocés que pateix el català en molts àmbits de les Illes. Així i tot, la xifra d'un euro ni tan sols garanteix que cadascuna de les persones que viuen a Balears i que no saben català puguin rebre cursos de manera gratuïta», afegí el portaveu de l'OCB. Durant l'anterior legislatura, aquesta partida pressupostària es veié reduïda progressivament. El 2004, el pressupost d'aquesta àrea fou de poc més de tres milions d'euros. Aquesta xifra representà un trenta per cent menys en relació a l'any anterior. El 2003, la partida havia ascendit fins a 4.783.000 euros.

El projecte de llei per al proper pressupost del 2008, que es debat aquesta setmana al Parlament, només preveu destinar 4,5 milions d'euros a la Direcció General de Política Lingüística. Així mateix, aquesta xifra representa un augment del 5'16 per cent respecte de l'any anterior. L'esmentat augment, però, no satisfà les aspiracions de l'entitat que treballa a favor de la llengua. Aquesta quantitat està molt per sota del que l'OCB creu necessari per dur a terme mesures de foment del català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.