nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cort retira dels paratges de Can Valero més de 25 tones d'amiant

La xifra s'afegeix a les 15 de ja recollides a les vies públiques

L'Ajuntament de Palma ha retirat més de 25 tones de residus tòxics dels solars particulars que separen les naus dels polígon industrial de Can Valero. Es tracta sobretot de restes d'uralita que havien caigut durant la tesmpesta del passat 4 d'octubre. En vista del buit legal que hi ha als paratges particulars, no coberts per les assegurances de les empreses, l'Ajuntament assumí des del primer moment la recollida de l'amiant que hi havia quedat. L'actuació es va iniciar a petició de les associacions empresarials i del Govern balear, tot i que no la prevegin les competències municipals.

Aquestes 25 tones dels paratges particulars s'han d'afegir a les 15 tones d'amiant que l'Ajuntament de Palma havia retirat prèviament de la via pública. El primer objectiu de l'operatiu municipal que afrontà l'emergència, era eliminar el perill que suposava la presència d'aquests materials tòxics. El coordinador de l'operatiu, Francisco Donate, ha indi cat que totes les àrees de l'Ajuntament han actuat de manera coordinada perquè els treballadors i els usuaris del polígon recuperassin la normalitat com més aviat millor.

Les feines de recollida de l'amiant dels solars particulars han superat les previsions inicials i conclogueren el passat dissabte 20 d'octubre. Els quatre operaris que hi participaren, proveïts de vestits especials, polvoritzaren un material que evita la volatilitat de l'amiant i n'elimina perillositat abans de posar-lo dins sacs, que quedaren totalment precintats. Al llarg de tot el procés es va mantenir el perímetre de seguretat reglamentari. Es materials han estat traslladats al gestor de residus perillosos Befesa, ubicat a Cartagena. L'import del transport, de devers 150 euros per tona, inclou el transport amb el vaixell Celtic Mist, d'Acciona. Els residus s'han traslladat dins contenidors tancats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.