algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Els empresaris demanen consens polític per mantenir el creixement

El X Congrés de l'Empresa Familiar s'inicià amb precs als partits

El president de l'Institut de l'Empresa Familiar, Joan Roig, demanà als partits que posin fi a «l'excessiva tensió política» per «avançar en la construcció d'un marc de creixement i desenvolupament que contribueixi al benestar general de la societat». Roig féu aquestes declaracions durant l'acte d'obertura del desè Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, que se celebra a Palma i que compta amb l'assistència de 620 persones procedents de tot l'Estat espanyol, entre elles empresaris com Sebastián Escarrer, conseller de Sol Meliá o el president d'Iberostar, Miquel Fluxà, entre d'altres.

El també president de Mercadona, aprofità la presència de polítics com el president del Govern, Francesc Antich, per assenyalar que, malgrat les turbulències de les últimes setmanes, «hi ha raons per ser moderadament optimistes respecte al creixement econòmic dels propers mesos». En aquest sentit, assegurà que «són moltes» les dades que indiquen que la situació econòmica a Espanya està «sanejada» i que continua sent bona, com els nivells de creació d'ocupació, despesa interna, inflació, inversió en béns d'equip i les xifres de facturació de moltes empreses. Tanmateix, la «situació socioeconòmica fa difícil entendre la cojuntura política viscuda al llarg de la legislatura. El clima de tensió no ha desaperegut», afegí.

Per això, entre les peticions que féu Roig en nom dels empresaris familiars reclamà que «no utilitzin l'enfrontament per guanyar vots i que busquin totes les fórmules possibles per trobar punts de consens». Recordà que el «consens entre les forces polítiques és productiu per a l'economia real». No obstant, no es referí només a temes econòmics sinó que per «avançar» demanà acord en aspectes com el terrorisme, la immigració, la formació professional, la reforma laboral i la unitat de mercat, defensant la descentralització i el respecte a les peculiaritats autonòmiques. Per damunt de tot, Roig afirmà que volen per a la pròxima legislatura el màxim consens «en concretar cap a on volem que vagi Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.