nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

L'equip de govern vol construir una ronda que acabi amb el caos circulatori del centre del poble

S'executaria en dues fases i uniria el camí de Sant Pere amb el carrer Major i la carretera de Palma

L'equip de govern (Lloritans pel Canvi i UM) s'ha proposat solucionar el caos circulatori que existeix al centre del poble en els propers anys després de constatar, mitjançant una enquesta entre els veïns, que el trànsit i la seguretat ciutadana són els problemes que més preocupen. Així el projecte estrella d'aquesta legislatura serà una ronda de circumval·lació que unirà el cantó del camí de Sant Pere (a la zona de can Ribero) amb els molins del carrer Major. La segona fase del projecte uniria aquest indret del poble amb la carretera de Palma i serviria per treure vehicles del centre i unir la part de dalt amb la part de baix de Lloret.

El batle, Arnau Mateu, explicà que la dificultat d'aquest projecte pot fer que en els propers quatre anys només s'inicii. «A Lloret el tema del trànsit passar per fer una ronda i la resta és anar apedaçant. Sabem que és complicat i que hi ha veïns que no estan d'acord però mirarem d'arribar a un consens perquè posar ordre al trànsit és una de les nostres prioritats», explicà. De moment l'equip de govern encara no té el pressupost d'aquest gran projecte i optarà per cercar finançament de les institucions com el Consell de Mallorca i el Govern, ja que el pressupost serà elevat. Un cop la ronda sigui una realitat es podran convertir carrers del centre en vies d'una única direcció, perquè actualment els estudis dels tècnics desaconsellen fer-ho.

Com que l'execució de la ronda serà llarga i s'executarà, a més, en dues fases, l'equip de govern ha plantejat un projecte previ que es durà a terme durant els propers mesos i que consisteix en instal·lar ressalts limitadors de velocitat, senyals que prohibeixin circular a més de 30 quilòmetres hora i senyalitzar els aparcaments de les zones més problemàtiques com la plaça de Jaume I, la plaça de l'Església, la costa del Pou o el carrer del Vent.

Per dur a terme aquesta primera fase d'ordenació del trànsit, que costarà uns 40.000 euros, la Sala ha demanat ajuda al Consell a través del Pla d'Obres i Serveis i el tinent de batle, Felip Jaume es reunirà amb el conseller de Cooperació Local del Consell, Miquel Rosselló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.