nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Seguí: «Qui és el guapo que s'atreveix a expropiar una illeta?»

Polítics i experts debaten durant dues hores sobre el PGOU

El primer debat sobre el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca organitzat per l'Associació Cultural Es Progrés, reuní unes 50 persones i es perllongà durant més de dues hores. El regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí (PP), exposà que el creixement actual de la ciutat correspon a allò planificat el 1987 i que, a dia d'avui, l'única zona de creixement esgotada del que preveu el Pla General "aprovat el 2005 i que ara s'adapta al Pla Territorial de Mallorca (PTM)" és la corresponent als habitatges de Mandrava i la Unitat d'Actuació número 6, on actualment s'hi construeix un futur col·legi.

L'acte comptà amb les intervencions del director insular d'Urbanisme del Consell, Miquel Vadell, que explicà que el PTM potencia el creixement d'Inca i cridà l'atenció sobre l'oportunitat de planificar les façanes d'accés a la ciutat. El vocal del Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears posà l'accent en la falta de superfícies amb arbres a la capital del Raiguer. «Inca dóna la sensació d'estar massa enrajolada», digué. L'advocat, Josep de Luis, lamentà la inexistència en el PGOU, de figures urbanístiques per esponjar el centre, i Seguí replicà. «Qui és el guapo que expropia una illeta?» i lamentà que l'oposició critiqui sense proposar alternatives. «Jug amb desaventatge, perquè a mi només em deis que està malament, però crec que aquest és el planejament amb més aprofitament que es pot dur a terme. Quan tens responsabilitats s'ha de cedir», exposà. El portaveu del PSOE, Xavier Ramis, recriminà la falta de previsió de certes infraestructures.

«Actualment la depuradora absorbeix 2 milions de metres cúbics d'aigua i només està preparada per a 1'8. Els carrers s'han fet zona de vianants sense alternatives per aparcar», digué, i coincidí que no s'ha aprofitat el planejament per esponjar el centre. Àngel García, d'Independents d'Inca, recordà que el 1987 era regidor d'Urbanisme i assegurà que algunes coses del creixement planificat llavors, l'han sorprès. «Les unitats d'actuació han tardat anys en urbanitzar-se, i quan ho han fet ha estat perquè algú les ha comprat senceres i després s'han afegit altures», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.