algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El GOB denuncia la construcció de 25 apartaments a la Colònia

Demana a la Sala que anul·li la llicència perquè «vulnera» les lleis

El GOB ha denunciat que la construcció de 25 apartaments, ubicats a la primera línia de la Colònia de Sant Jordi, «incompleix» la Llei del sòl, la de costes i la de disciplina urbanística.L'obra a la qual es refereixen els ecologistes és la construcció de cinc blocs d'apartaments, en un solar que dóna al carrer dels Pins i a una petita platja, per on discorre el passeig marítim per a vianants.Segons la denúncia, la llicència d'obres que ha concedit l'Ajuntament de ses Salines vulnera la llei del sòl, a l'article que estipula que en zones especials no es permetrà que la construcció d'edificis «limiti el camp visual per contemplar belleses naturals o trencar l'harmonia del paisatge». Segons la Llei de costes, apunta el GOB, que el seu reglament «evita alteracions» a la costa i també als nuclis marítims.

Per als ecologistes, la construcció d'aquests blocs de 12'5 metres d'altura suposarà «la destrucció del pinar, la desfiguració de la zona i del passeig i la creació d'una pantalla arquitectònica impròpia del segle XXI».A la denúncia, el GOB, fa constar que la parcel·la on es vol dur a terme aquest projecte està qualificada com a «residencial extensiva baixa». Afegeix, en aquest sentit, que «en aquesta parcel·la només hi ha unes edificacions antigues i amb solera, que ja comencen a ser esbucades. La resta la constitueix un bosc petit de pins amb el seu respectiu sotabosc». Per als ecologistes, aquestes obres suposaran «la destrucció de les antigues edificacions i del bosquet».

El batle de ses Salines, Sebastià Burguera, explicà que la llicència fou atorgada el passat mandat, per l'anterior pacte, el 10 de gener de 2007. Burguera anuncià que, segon la denuncia del GOB, avui mateix revisarà la llicència amb l'arquitecta municipal, per veure si s'adequa a la normativa vigent. «Mirarem si està ben donada, però si és així no podem aturar l'obra, ni tampoc anul·lar-la», apuntà Burguera, que matitzà: «La podríem aturar, però després hauríem de fer front a una denúncia i a les indemnitzacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.