algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Tres tempestes simultànies recorren Mallorca

Es formen nombrosos cap de fiblons a la badia de Palma però es dissolen tot just tocar terra

78102
Es formaren nombrosos cap de fiblons a la badia de Palma, però no arribaren a tocar terra.

Tres tempestes d'intensitat diferent recorregueren, ahir migdia, l'illa de Mallorca, de manera simultània, i deixaren caure ruixats molt forts en pocs minuts.El temporal més intens fou el que entrà per la badia de Palma quan eren prop de les 12.30 hores del migdia i afectà la capital, els municipis de Ponent, Calvià, Andratx i Puigpunyent, i alguns de Tramuntana com Esporles.

Un nombre indeterminat de cap de fiblons recorregueren la badia però, segons informà Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic de Balears, perderen força i s'esvaïren abans de tocar terra.Aquest front provocà pluges molt abundants. Els pluviòmetres de Puigpunyent arribaren fins als 110 l/m2. A Portopí, en només deu minuts, plogueren 25 litres. Aquesta xifra suposa un percentatge elevat de la quantitat d'aigua que cau durant tot l'any en aquest punt de Palma, ja que la mitjana és de 400 litres.Un altre temporal, encara que de menys intensitat, va penetrar l'illa per la part de Portocolom. Travessà el Llevant, part del Pla i del Raiguer, i descarregà en el llogaret d'Orient, a Tramuntana, on deixà caure uns 20 litres en només deu minuts.

El tercer front tempestuós entrà a Mallorca per la península de Llevant, pel poble d'Artà. Des d'allí es desplaçà per la badia d'Alcúdia en direcció a Santa Margalida, Pollença, Alcúdia i Inca. A la capital del Raiguer hi deixà caure uns 22 litres en pocs minuts.

Durant tot el dia d'ahir i fins a les dotze de la nit, el Centre Meteorològic decretà l'alerta taronja a causa de les pluges intenses. Tanmateix, a partir de les tres del migdia, la força de la tempesta minvà i només féu algunes brusques.El temporal també afectà l'illa d'Eivissa, on hi caigueren milers de llamps en poc temps. Les pluges foren especialment intenses a Santa Eulària del Riu, a Vila.Per avui, l'alerta és de color groc. Això vol dir que hi ha possibilitat de pluges fortes però amb no tanta força com les d'ahir.Segons va pronosticar ahir Agustí Jansà, a partir d'avui, el temporal està previst que minvi i que la situació meteorològica tendeixi a millorar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.