algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Duchemin i Detursa apareixen ara en una peça de l'operació Voramar

Hidalgo: «para esment o tallo l'aixeta i ho enviaré tot en orris»

Alguns dels principals imputats en el cas de l'estafa multimilionària a través de les dobles vendes de solars urbanitzables a Cala Llamp (Andratx), surten citats en un atestat que féu la Guàrdia Civil en relació a una de les peces de l'altre gran cas de presumpte corrupció urbanística que s'està investigant a Mallorca, l'operació Voramar. Es tracta del francès Patrick Duchemin, de l'empresa que gestionava, Detursa, i del titular d'aquesta, Yan Theau. Duchemin que és el principal imputat del cas de les dobles vendes i es troba privat de llibertat des que esclatà l'operació Llampec. Theau, en canvi, ha fugit de la justícia i està en parador desconegut.

L'atestat de la Guàrdia Civil que relaciona els dos presumptes delinqüents de l'operació Llampec amb el cas Andratx és el que fa referència a la peça 64, que investiga un delicte sense determinar comès a través d'uns solars de l'empresa de promocions immobiliàries Espacio SL, propietària del complex hoteler comercial Mini Folie, aixecat a Cala Llamp.Aquesta zona d'Andratx és, precisament, on Theau i Duchemin cometeren les presumptes estafes amb la venta de solars a través de Detursa.

Segons fonts de la investigació, l'atestat de la Guàrdia Civil assegura que el carrer Sorell "enmig del complex hoteler Mini Folie" era propietat de Detursa, i Duchemin el cedí a Espacio SL. Ahir, el fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, interrogà l'exbatle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, i un apoderat a Balears de la immobiliària, J.R.J., en relació a aquesta peça de l'operació Voramar.

Com ja se sap, Hidalgo tingué durant un temps el telèfon punxat per la Guàrdia Civil, i ahir se sentiren a la sala de declaracions quatre converses que l'exbatle mantingué amb l'apoderat d'Espacio. Les converses són molt difoses i no fan referència a temes concrets. A més, el mateix Hidalgo reconeix en elles que no vol parlar de determinats temes per telèfon. Però un dels passatges més sospitosos el protagonitza precisament l'exbatle, quan diu al seu interlocutor: «para esment o ho envio tot en orris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.