algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Son Bessó, la «segona zona zero» de Palma, intenta recuperar la normalitat després de la tempesta

La urbanització de Son Sardina es troba encara immersa en les tasques de neteja i afronta amb incertesa el repte de la reconstrucció


Una setmana després de la temporal de tempestes, Son Bessó és un anar i venir de camions i furgonetes. Aquesta zona, ubicada a l'entrada de Son Sardina, resultà especialment afectada per la ventada del passat 4 d'octubre i, ara encara, s'hi fa feina constant per intentar recuperar la normalitat perduda. El temporal, que després d'atravessar Palma enfilà el camí dels Reis, arribà a les cases de Son Bessó i hi provocà una gran devastació. Més d'una setmana després, els signes de la tempesta són ben presents. Arreu s'hi veuen colles de picapedrers refent parets i teulades dels habitatges.

Runa i ferralla s'acumulen encara a les voreres dels carrers d'aquesta petita urbanització. Hi són, però no per deixadesa, s'afanyen a recordar alguns veïns, ja que les brigades municipals hi han fet feina nit i dia des de l'endemà del temporal. Tones de material han estat transportades pels camions d'Emaya, però també pels de les empreses privades que s'han sumat a la feina. En col·laboració amb les brigades de Cort, també han estat fent feina, i amb força, els treballadors de la fundació social La Sapiència, confirma Krasimir Voykov, membre de la institució.

Els veïns recorden que no fou fins a divendres que les brigades acudiren a la zona. Alguns d'ells comenten que entenen que dijous horabaixa les prioritats eren unes altres. De fet, tota la ciutat es trobava col·lapsada. Aquell dia, foren ells mateixos, després de refer-se de l'ensurt, els qui es posaren mans a la feina. Ara, reconeixen i agraeixen la feina dels treballadors municipals, els quals han treballat dia i nit per mirar de posar una mica d'ordre enmig de la desolació.

Tomàs Balaguer, president de l'associació de veïns de Son Sardina, manifestà la seva satisfacció per l'actuació municipal. El representant veïnal assegurà que «Cort s'ha bolcat amb nosaltres, sobretot Emaya i els serveis de manteniment. Tant la batlessa Aina Calvo com Miquel Nadal telefonaren a coneguts seus que viuen a Son Bessó per interessar-se'n». Joana Maria Borràs, tinent de batle de Relacions Institucionals, afirma Balaguer, visità personalment la que ell mateix defineix com «una segona zona zero» de la tempesta.

El dirigent veïnal planteja que el principal repte és ara la reconstrucció, especialment per a aquelles famílies que, tot i les ajudes previstes, «no podran afrontar la reforma de casa seva». En aquest sentit, Tomàs Balaguer demana als responsables de Cort i del Govern agilitat en la concessió dels ajuts econòmics. Balaguer també demana que l'equip de govern municipal afronti la construcció del poliesportiu municipal, que s'inclogué en el pacte de governabilitat subscrit entre PSOE, Bloc i UM. Al dèficit d'infraestructures municipals a Son Sardina, s'hi suma ara la destrucció causada en les instal·lacions esportives de la UDYR. La tempesta les deixà inutilitzables, assegura Catalina Horrach des de darrere el taulell del bar de les instal·lacions, i el perill és que no tornin a obrir les portes i deixin a l'atur els seus treballadors i els veïnats sense poder gaudir de les històriques instal·lacions.

La tempesta deixà Son Bessó sense subministrament elèctric. En algun cas s'arribà a estar fins a tres dies sense electricitat, tot i la feina feta pels tècnics de Gesa, als quals els veïns també agraeixen l'esforç. No tan contents estan, però, amb Telefónica. El servei, una setmana després, encara no havia estat restablert en alguns domicilis. Malgrat tota la feina feta durant aquesta setmana, encara haurà de passar temps perquè Son Bessó es recuperi del tot de la destrossa material.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.