nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Crits i una pancarta antimonàrquica

Uns 30 maulets es manifestaren contra la Corona davant d'uns 40 agents de la Guàrdia Civil

Minuts abans de les 18.00 hores, uns 40 agents de la Guàrdia Civil custodiaven la plaça Prínceps d'Astúries de sa Pobla, on els Maulets havien convocat una manifestació antimonàrquica. De fet, el delegat del Govern, Ramon Socies, ja havia advertit, a més, durant el matí d'ahir, que la manifestació de sa Pobla s'impediria, perquè ningú no havia demanat permís per fer-la. A poc a poc, els voltants de la plaça es van omplir d'una trentena de persones, moltes pertanyents als Maulets o a col·lectius juvenils com Pinyol Vermell o l'Ateneu Llibertari d'Inca. També hi havia alguns poblers encuriosits per la forta presència policial, que es mantenien al marge però observaven tots els moviments dels Maulets i dels agents.

Els joves van recriminar als agents de la Guàrdia Civil que no els deixassin manifestar-se ni tampoc quedar a la plaça, i els agents els van replicar que no existia permís per a aquest tipus de concentració. Els Maulets van exhibir una sol·licitud per manifestar-se lliurada a l'Ajuntament de sa Pobla dia 10 d'octubre i els agents els van demanar que abandonassin la zona tot explicant-los que aquest tipus de permís l'ha de lliurar Delegació de Govern i no una administració local.

Finalment, ja fora de la plaça, els Maulets van desplegar una pancarta amb el lema «Jo també som antimonàrquic» i van corejar frases com «La monarquica és una porqueria», «Aquesta és la seva democràcia», «Volem la independència» o «La democràcia una fal·làcia». Els agents els van requisar la pancarta i demanaren el DNI a quatre manifestants, que temien que els posassin una multa. Tot seguit un d'ells va desconvocar la manifestació i convidà la gent a dispersar-se. Els Maulets havien previst llegir ahir un manifest amb el títol de Jo també cremo la corona espanyola i amb el qual es volia donar suport al militant Jaume Roure, que va ser encausat a Girona per cremar una fotografia dels Borbons.

Finalment, ni tan sols es va llegir i els joves es dispersaren. Alguns acabaren acudint a un concert sota la vigilància de la Guàrdia Civil, que els va seguir.

En qualsevol cas, devers les 18.30 queien quatre gotes a sa Pobla, feia fred i el cel convidava a veure la tempesta des de casa. La plaça quedà del tot buida i l'espectacle antimonàrquic va quedar en un no res. Realment, hi havia més periodistes i agents que manifestants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.