nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Madrid accepta fer més inversions a Balears perquè pugui assumir Justícia

El secretari d'Estat es compromet a elevar fins a 50 milions el pressupost destinat

El secretari d'Estat de Justícia, Julio Pérez, es mostrà ahir disposat a acceptar la petició que li ha traslladat el conseller de Presidència del Govern, Albert Moragues, d'elaborar plans addicionals per complementar el cost fix que suposarà la transferència de competències de Justícia per les Balears.

Segons Moragues, l'objectiu d'aquest annex seria atendre algunes de les principals deficiències que pateix l'administració de Justícia a les Illes, com els dèficits en infraestructures o de caràcter tecnològic.

A més, a la reunió d'ahir Moragues també aconseguí tancar un pre-acord que xifra el nou pressupost que l'Estat destinarà al traspàs de les competències en uns 50 milions d'euros.

Fins ara el cost fixat per la transferència de competències rondava els 45 milions d'euros, però segons el conseller de Governació es tractava d'una xifra obsoleta, calculada durant el 2006, i que calia actualitzar per adaptar-la a la nova realitat del 2008.

La propera reunió entre el Govern i l'Estat per valorar l'estat de la qüestió tindrà lloc a finals del mes de març i es valorarà la feina feta per una comissió tècnica mixta que començarà a treballar a partir de dilluns. Moragues explicà que aquesta comissió ha de començar a valorar els aspectes tècnics que determinaran els acords a tancar durant la propera reunió. Una altra de les prioritats ara mateix és accelerar el procés de traspàs de competències, que duu aturat molt de temps.

El conseller de Governació també destacà ahir que l'anterior Govern del PP mai no tingué la intenció de fer efectiu el procés de transferència, i que per això plantejava «un model ideal que no té encaix per a la justícia espanyola».

Així, de moment, l'Estat i el Govern no han tancat encara cap acord concret, però el secretari d'Estat reiterà la voluntat de finalitzar el traspàs de competències abans que finalitzi la legislatura estatal. Al final de la reunió, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, saludà la representació balear que ahir viatjà fins a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.