cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

El Meteorològic preveu un pont de mal temps i treva per a diumenge

Emergències activa l'Índex de Gravetat número 1 per les tempestes

59222
Al carrer Eusebi Estada s'hi formà un gran bassiot.

El Centre Meteorològic ha previst pluges i ruixats per a aquest pont del Pilar, que avui s'enceta. Així hi ha possibilitat que avui i demà es produeixin tempestes d'intensitat variable, segons informà Agustí Jansà, director del Centre.A partir de dissabte horabaixa, la situació es preveu que tendeixi a millorar i diumenge, segons el mateix Jansà, hi podria haver treva i fer bon temps. Tanmateix, les Balears en aquests moments es troben inserides dins una depressió i, possiblement, dilluns que ve els ruixats tornaran a comparèixer.

Per tot això, la Direcció General d'Emergències activaren ahir l'alerta IG1, és a dir, l'Índex de Gravetat 1. Això vol dir que les conseqüències que poden provocar les tempestes són mínimes, ja que l'escala de gravetat va del 0 al 3.Així i tot, baldament la gravetat sigui la més baixa, el protocol obliga a convocar una reunió entre tots els representants de tots els organismes implicats a avaluar la situació.

Emergències recomana per a aquest dies que, si es produeixen ruixats, potencialment perillosos, els ciutadans retirin els seus vehicles de les zones inundables, que s'allunyin dels torrents, penya-segats i ponts, i que utilitzin el telèfon de la manera més assenyada possible per no povocar la saturació de les comunicacions.Allò és cert és que ahir plogué en gran intensitat durant uns breus instants a Palma i altres punts de l'Illa com són Felanitx i Manacor. Quan eren devers les dues, caigué un ruixat fort al centre de Palma. Aquesta pluja provocà la inundació d'alguns carrers de la ciutat. La cruïlla entre els carrers Eusebi Estada i Arquitecte Bennassar acabà totalment negada. Els vianants s'hagueren d'arromangar els calçons per travessar-la i no banyar-se.

Per a Agustí Jansà, els fenòmens que durant aquestes setmanes ocorren a les Balears són normals i habituals per la temporada en què ens trobam. «La tardor és una època de constants canvis i per tant les inclemències se succeeixen de manera ràpida», digué.Quan fa una setmana just que tingué lloc la gran tempesta, ahir durant unes poques hores, les Balears estaren en alerta taronja. Passats els ruixats l'alerta tornà groga una altra vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.