muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

El Consorci eleva l'import dels danys de la tempesta a 40 milions

El delegat del Govern va informar les patronals sobre les ajudes

El Consorci de Compensació d'Assegurances ha elevat la xifra dels danys provocats per la tempesta fins als 40 milions d'euros, segons ha informat el delegat del Govern central a les Illes, Ramon Socias. Aquest import es calcula a partir dels expedients d'afectats, empresaris i particulars, amb pòlisses d'assegurances, que són aquells casos en els quals el Consorci es responsabilitzarà de les indemnitzacions.

Socias informà d'aquest import i de les ajudes de les diferents administracions per als afectats, com també de la manera de tramitar-les, als representants de les patronals Caeb, Pimem i Asima, que s'han unit en una comissió per defensar els drets dels seus associats després del fort temporal de dijous.

La situació, de manera especial al polígon de Can Valero, ha estat qualificada de catastròfica per l'empresariat, que reclamen des de fa dies una major coordinació de les administracions i més suport per a les companyies afectades que intenten recuperar l'activitat. Sobre aquest darrer aspecte, en els darrers dies s'han anat produint alguns avanços. Primer varen ser la ajudes aprovades divendres pel Govern central, entre les quals s'inclou el supòsit de danys en establiments mercantils, amb 8.000 euros. Per la seva banda, l'Executiu balear anuncià dimecres que per als casos en què no bastin les ajudes de Madrid crearia unes subvencions complemetàries, pel que fa a les empreses industrials, i unes altres de destinades a l'agricultura.

Aquestes ajudes encara no estan definides i Socias informà els empresaris que s'estudia tant el seu abast com la manera de regular-les, segons explicà el portaveu de la Comissió, Alejandro Sáenz.Durant la reunió, a la qual també assistiren representants de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern balear, les administracions adquiriren el compromís de retirar totes les restes d'uralita que encara estan tirades en certes zones del polígon, encara que sigui en zones privades. Dilluns és previst que les patronals detallin quina és la situació de les empreses dels polígons.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.