algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Els hotelers demanen al Govern que concreti ja la política turística

Des de les cadenes recorden «l'estancament» de Platja de Palma

El president de l'associació de cadenes hoteleres, Aurelio Vázquez, considera que el «tarannàt» del nou Govern i en concret del conseller de Turisme, Francesc Buils, és «bo», però que no s'està traslladant en una política turística concreta. «Volem fets. Li vam presentar una sèrie de propostes d'actuació al conseller centrades en la Platja de Palma, els canvis d'ús, la legalització de places hoteleres i la concreció de plans de promoció, i encara no hem rebut resposta», afirma.De la mateixa manera, Vázquez creu que el projecte de Platja de Palma es troba estancat. «Una vegada aconseguit el consens polític, el problema és el finançament», assenyala. En aquest sentit, creu que els fons s'han de negociar ara amb el ministre d'Economia, Pedro Solbes, i no amb Turisme. «La societat civil ja ha arribat fins on havia d'arribar, ara els polítics han de fer passes en el projecte», apunta.

El representant de les cadenes hoteleres "associació integrada a la Federació Hotelera de Mallorca" féu aquestes declaracions després d'inaugurar el curs 2007-2008 de l'Escola de Turisme de Balears. En el mateix acte, feia un balanç de la temporada turística, que considerà que ha estat «desigual» per empreses i zones, però en general «lleugerament millor en ingressos» que l'any passat.

Les zones amb ocupacions més bones han estat les del nord de l'Illa i la badia de Palma; el Llevant de Mallorca ha anat per sota, assenyalava Vázquez.

Per mercats, l'alemany ha seguit el camí de la recuperació, com també l'espanyol, mentre que el britànic continua encallat. Les previsions per a l'hivern no són tan bones. El també director general d'Iberostar afirma que «la desestacionalització es resisteix», la planta hotelera que es manté tancada continua essent la majoria i les ocupacions dels que estan oberts són «esquifides».

Per a la propera temporada, la recuperació en la rendibilitat dels hotels de l'Illa es preveu que continuï. En aquest sentit, Vázquez estima que els hotelers han pogut incrementar entre un 3 i un 3'5 per cent els preus dels contractes que han signat amb els touroperadors per al 2008. Tot i així, més que la pujada destaca el fet que s'està aconseguint eliminar les ofertes que estaven incloses dins els contractes, cosa que farà que es vengui amb tarifes sense descomptes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.