nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La variant obligarà a expropiar terrenys a 77 veïns per 1'3 milions d'euros

El projecte, amb un cost de 6'8 milions d'euros, tindrà 2'1 quilòmetres i dues rotondes

69672
La rotonda que va a Porto Cristo serà ampliada per a la construcció de la variant. | A.B.

La reivindicada variant de Son Servera, actuació prioritària dins el nou i ja aprovat conveni de carreteres, expropiarà terrenys a un total de 77 propietaris per un valor aproximat d'1'3 milions d'euros.

Aquest mes d'octubre, l'Ajuntament serverí convocarà tots els afectats per la via de circumval·lació a una reunió amb els tècnics per tal d'informar de la franja d'actuació d'aquesta nova infraestuctura viària, a la vegada que escoltarà els suggeriments dels veïns.

Aquest important projecte té un pressupost de 6'84 milions d'euros, que seran aportats pel Ministeri de Foment. Es tracta d'una carretera que traurà el trànsit rodat que es dirigeix i surt de la costa serverina i que suposarà una millora en la qualitat de vida de tots els habitants del municipi. El 28 de setembre es va signar el conveni de carreteres entre la presidenta del Consell, Francina Armengol, i la ministra de Foment del Govern central, Magdalena Àlvarez.

El batle de Son Servera, Josep Barrientos, explicà que «el projecte ja està aprovat i hi hagut petits canvis. Així, s'ha tingut en compte la nostra recomanació que es minvàs l'altura de la rotonda de Son Comparet per reduir l'impacte ambiental».

El batle afegí que «ara la nostra intenció és convocar els afectats. Els exposarem el projecte i recollirem les seves aportacions. Ara bé, s'ha de tenir en compte que el projecte està aprovat i que no s'hi poden fer canvis impactants».

El projecte

La variant de Son Servera tindrà una llargària de 2'1 quilòmetres i dos carrils unidireccionals amb una amplada de devers 12 metres. Hi haurà dues rotondes. Una és de nova construcció i s'ubicarà a Son Comparet, a la carretera que uneix Son Servera i Capdepera. D'aquí s' enllaçarà amb la rotonda de devora la benzineria a la sortida cap a Porto Cristo. Aquesta ja existeix, però el projecte preveu que es faci molt més gran.

Així mateix es té la intenció de dur a terme l'embelliment d'aquest nou tram. Al llarg de la variant hi haurà il·luminació als enllaços i es plantaran espècies autòctones.

La variant de Son Servera serà el projecte estrella de la legislatura. El batle Josep Barrientos manifestà que «aquesta ronda és un deute dels polítics cap al poble. Suposarà una major qualitat de vida dels veïns que es farà efectiva des que les obres acabin. Aquest tipus d'actuacions així ho demostren en altres municipis on s'ha fet la ronda».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.