nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

«El cor me fa mal», diu el president

Antich assegura que ha pres la decisió «més difícil» i demana «maduresa» al Bloc

«El cor me fa mal», digué el president en la seva compareixença per donar a conèixer que l'emplaçament elegit per a l'hospital era el de Son Espases. Ningú li havia preguntat res i ell, visiblement afectat, seriós i capcot, evidenciava que estava prenent una decisió difícil. «La decisió més difícil que he hagut de prendre mai com a president», reconegué minuts després.

«És veritat que hi ha una part dels partits que donen suport al Govern que no comparteixen aquesta decisió, el Bloc en concret», reconegué el president Francesc Antich. Però, «m'han traslladat una voluntat de continuar treballant» en les iniciatives que l'executiu té previst executar durant la legislatura. El cap de l'executiu reclamà «maduresa» als seus socis del Bloc perquè «tenim més objectius per treballar plegats».De les paraules del president es desprenia, per un costat, que no espera que el Bloc surti del Govern i, per l'altre, que es conscient que s'haurà de «compensar» amb determinades accions polítiques el «sacrifici» que ha fet el Bloc, cedint d'alguna manera en aquest estira i arronsa.

«Tots estem fent algun sacrifici», deixà clar Antich. «Dins el PSIB "el seu partit" també hi ha molta gent que està fent un gran sacrifici».
En aquest sentit, recalcà que tots els partits integrants del Govern «hem fet un esforç per arribar al màxim consens i crec que tots hem posat el millor per intentar-ho». Finalment però, i en contra del que s'havia anunciat, la decisió per ubicar el centre a Son Espases es pren sense consens però, recordà Antich, no sense haver analitzat abans «totes» les possibilitats.

«Governar fa tocar la realitat i fa veure les coses d'aprop», afirmà Antich, admetent així els excessos en campanya en contra de la ubicació de l'hospital a Son Espases i a favor de la reforma de Son Dureta, opció ara descartada. De totes maneres, reiterà que el Pacte de Govern no deia on s'havia de fer l'hospital perquè «tots sabiem que hi havia una situació de dificultat».

El president recordà les «importants» protestes en contra de Son Espases que s'han viscut aquests darrers anys i no s'amagà de dir que en aquestes hi han participat socis del Pacte, com el Bloc, però també «el meu propi partit».

«Se que hi ha gent que aquesta notícia no els agradarà», recalcà, i mostrà el seu «respecte» i «agraïment» per totes aquelles persones i entitats que han fet feina en defensa del patrimoni. Però «en aquests moments el Govern ha de vetllar per l'interès general de tota la ciutadania». Ara, avançà, treballarà per preservar al màxim el patrimoni i el medi ambient i intentarà minimitzar els impactes que el futur hospital de referència pugui tenir sobre un espai emblemàtic com el del Monastir de la Real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.