nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'Ajuntament projecta un museu etnològic musical al Quarter

S'ubicarà a la segona planta de l'edifici i costarà 900.000 euros

L'Ajuntament de Petra ha projectat un museu etnològic musical, que s'ubicarà a la segona planta del Teatre Municipal del Quarter. El ple, celebrat el dijous vespre, aprovà l'actuació, que es preveu com un gran museu de la música, el projecte del qual costarà 900.000 euros i que vindrà finançat, en part, per fons europeus.La intenció de l'equip de govern és ubicar el museu a la segona planta del Quarter i a continuació traslladar l'Escola Municipal de Música al mateix edifici. El museu etnològic serà una exposició d'instruments musicals tradicionals de les Illes, per fomentar el seu coneixement i en tot cas el seu aprenentatge.

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament també va aprovar els nous sous dels regidors. Així, els regidors de l'equip de govern del PSM, Miquel Ferrer i Miquel Monroig, cobraran 350 euros mensuals i les seves dietes no superaran els 5.000 euros anuals per la seva presència en comissions de govern o per assistència a plens. A més, el batle Joan Font, els edils Bartomeu Gual i Sebatià Reixach"que ostenten càrrecs a diferents administracions públiques" renuncien a les seves pagues; mentre que la tinent de batle Caterina Mas mantindrà la seva paga de dedicació exclusiva pagada pel Govern.Amb tot això, els regidors de l'Ajuntament cobraran 90 euros per ple i els de l'oposició fins a un màxim de 1.000 euros anuals.

L'aprovació de la nova ordenança fiscal reguladora de la taxa de llicència d'activitats quedà sobre la taula, després de noves discrepàncies entre l'equip de govern del PSM i el secretari municipal. Mentre que el govern defensa la legalitat del seu cobrament per part de l'Ajuntament, el secretari presenta els seus dubtes respecte a això i causa noves desavenences "una més en un llarg historial" entre el PSM i el secretari municipal.En el torn de precs i preguntes, UM demanà sobre les obres de reforma de carrers dels centre que es duen a terme. A més, també es volgueren informar sobre el nou pla de recollida selectiva porta a porta, que posarà en marxa la Sala a les properes setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.