algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cort clausurarà l'antena de Son Buit i també demolirà la de Son Hostalots

La primera instal·lació de telefonia mòbil no té llicència i la segona està mal ubicada

L'Ajuntament de Palma ha iniciat ja el procés per clausurar l'antena de telefonia mòbil de Son Buit i per demolir la de Son Hostalots. Així n'informaren ahir els representants municipals en la gerència d'Urbanisme, responent a la petició de la representant de la Federació de Veïns de Palma, Rosa Bueno.Concretament, segons l'informe municipal, l'antena de Son Buit està mancada de llicència municipal i està pendent de firma un decret que ordena la paralització i la clausura de l'activitat en un termini de 48 hores.

Pel que fa a la de Son Hostalots, es tracta d'una antena que disposa de llicència, però que s'ha instal·lat en un lloc diferent al que va merèixer la concessió municipal. Per això, es va iniciar un expedient d'infracció urbanística que donava un termini de dos mesos per legalitzar l'antena. Com que no s'ha presentat cap sol·licitud, se n'ha proposat la demolició i s'ha obert un període d'al·legacions.La batlessa de Palma, Aina Calvo, s'havia compromès a la intensificació de les actuacions de l'Ajuntament contra les antenes de telefonia que no tenguin les preceptives llicències. Calvo es reuní fa 15 dies amb la coordinadora ciutadana de Mallorca pel desmantellament de les actuals antenes de telefonia mòbil.

L'equip de govern està treballant actualment en l'elaboració d'una ordenança sobre antenes de telefonia, l'esborrany de la qual ha d'estar llest abans que acabi l'any, i també en l'elaboració d'un mapa per a la localització de totes les antenes de telefonia instal·lades a Palma. Per la seva part, la representant de la Federació de Veïns, Rosa Bueno, ha traslladat la preocupació de les persones que viuen a prop dels edificis que inclouen antenes de telefonia, pels possibles efectes nocius que tendria aquest tipus d'instal·lacions. En altres ocasions ha demanat a Cort la demolició de les antenes de Son Fortesa i al carrer Gabriel Tous Amorós, que no disposarien de la preceptiva llicència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.