algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Deu minuts d'aigua varen col·lapsar Palma

Totes les vies d'accés d'entrada a la ciutat i la via de cintura se saturaren durant dues hores

Fins a 15 litres d'aigua caigueren ahir horabaixa en tan sols 10 minuts a Portopí, un volum d'aigua insòlit en un període tan curt de temps, segons informà Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic de Balears. Tot plegat fou suficient per col·lapsar els carrers de la ciutat i, sobretot, els accessos a Palma.

Segons fonts del Centre Meteorològic, feia anys que un aiguat d'aquestes característiques no es registrava a Mallorca. «Hi ha la creença popular que moltes vegades anomena cap de fibló qualsevol temporal. En aquest cas concret, però, no s'ha produït cap remolí de vent i, per tant, es tracta d'un temporal fort», digué Jansà.A alguns pobles, arribà a ploure-hi més aigua que a Palma, encara que no hi provocà tantes destrosses. Aquest és el cas de Pollença, on s'arribaren a comptabilitzar fins a 34 litres, o de Porreres, on en caigueren 42. Al municipi d'Escorca s'arribà als 22.

Pel que fa als llamps, el Meteorològic n'arribà a comptar fins a 10.500 a tot Balears. La majoria, però, caigueren enmig de la mar. Així i tot, al municipi de Palma se n'arribaren a comptabilitzar uns quants centenars.L'aiguada que caigué a Palma i als seus voltants causaren el caos circulatori a les vies d'accés a la ciutat. Aquest fenomen fou coneixedor sobretot a la via de cintura i als principals carrers d'accés cap al centre de la ciutat. General Riera, Aragó, Eusebi Estada, Manacor i Capità Salom foren algunes de les vies afectades.

La caiguda d'arbres sobre l'asfalt fou la causa de nombroses retencions en tots aquests carrers. A General Riera, un gran plataner caigué sobre la calçada i el trànsit s'hagué de desviar per un dels carrers paral·lels. El mateix passà al Coll d'en Rabassa i a l'autopista de l'aeroport. Les retencions més grans, emperò, es patiren a la carretera de Valldemossa. En aquell punt és on fins a cinc torres d'alta tensió anaren per terra i originaren el caos. Les retencions duraren dues hores en aquest indret. Tots els cotxes de la part de Valldemossa i de la UIB que volien accedir a la ciutat se'n veieren afectats. L'operació fou complicada ja que, a fi que els operaris poguessin actuar, primer s'hagué de tallar de terra el corrent elèctric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.