algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El psicogeriàtric, evacuat per una fuita de gas i Son Dureta, inundat

Els hospitals també patiren ahir els efectes de la tempesta, sobretot el Psicogeriàtric del carrer de Jesús i Son Dureta.Uns 50 pacients i 15 treballadors hagueren de ser desallotjats d'aquest edifici, situat en el recinte de l'hospital Psiquiàtric de Palma a causa d'una fuita de gas provocada per la tempesta.El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, visità les instal·lacions i explicà que no hi havia hagut cap afectat i que tots els pacients i treballadors havien estat traslladats a un altre pavelló del recinte.

Tanmateix, l'empremta de la tempesta al Psiquiàtric no acaba aquí, ja que molts d'arbres caigueren pel fort vent, la qual cosa provocà greus destrosses a cotxes del personal, que en aquell moment estava reunit en el consell d'administració de l'empresa pública Gesma. Pel que fa a la xarxa hospitalària de Mallorca, el conseller Thomàs explicà que Son Dureta era l'hospital més malmès.

En aquest centre, una infermera resultà ferida lleu quan li va caure damunt un fals sostre d'una habitació de l'edifici maternoinfantil.Els serveis de radiologia, radiologia vascular, laboratori d'hormones i farmàcia s'inundaren, de la mateixa manera que la Unitat de Reanimació, on els sis pacients que hi havia després d'haver estat intervinguts quirúrgicament hagueren de ser traslladats a la Unitat de Cures Intensives. També se'n va veure afectat el servei de raigs X.

Per altra banda, l'aigua originà una avaria de subministrament elèctric que afectà el TAC de Son Llàtzer; i Sant Joan de Déu va veure com els quiròfans s'omplien d'aigua, la qual cosa provocà la suspensió de les intervencions programades. El conseller afirmà que s'havien «mobilitzat» tots els serveis sanitaris per donar resposta als incidents generats per la tempesta i demanà als ciutadans que fessin un «ús racional» dels serveis d'urgències hospitalàries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.