algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
14°

L'aeroport tancà el trànsit aeri més de mitja hora i provocà nombrosos retards

Al port de Palma es registraren incidents amb dos vaixells i desperfectes a les instal·lacions

La força del vent a Son Sant Joan arribà als 111 quilòmetres per hora. Aquest fet, unit a la forta pluja, obligà l'aeroport a no permetre l'aterratge de cap avió des de les 17.40 fins a les 18.20 hores, ni l'enlairament des de les 18.00 fins a les 18.20 hores. Encara que amb algunes limitacions inicials per qüestions de seguretat, el trànsit aeri recuperà la normalita al llarg de l'horabaixa. No hi hagué cap cancel·lació, però es registraren retards en tots els vols d'una mitjana d'una hora i quatre desviacions d'avions a altres aeroports, que després pogueren tornar a Palma.

Entre els desperfectes que patiren algunes instal·lacions de l'aeroport, destaca el desprendiment de la coberta metàl·lica d'1 per 30 metres de llarg que cobreix la passarel·la entre la terminal A i la nova, sense que s'hagués de lamentar cap ferit. Els cartells publicitaris que pengen de la façana de l'edifici de l'aparcament també es desprengueren i les goteres van reaparèixer.D'altra banda, els cinc ports de l'Estat a les Illes Balears "Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina de Formentera" es mantenien anit oberts al trànsit, encara que al de Palma es varen produir dos incidents amb un creuer i un mercant, segons informà l'Autoritat Portuària.

En concret, un mercant d'Acciona va decidir sortir del port i fondejar a la badia de Palma, però el vaixell es va escorar fins a 90 graus i els amarraments es van tensar tant que es temia que ocorregués un accident greu.El mateix va succeir al creuer Thompson Spirit, que va arribar a girar fins a 45 graus, per la qual cosa va ser necessària la intervenció dels pràctics i s'allargaren els amarraments per evitar cops contra el pantalà.A més, el fort vent de fins a 109 quilòmetres per hora va causar que «volàs» el sostre de la passarel·la de l'estació marítima número 1 del port de Palma, on també van caure diversos arbres.

Al port d'Alcúdia, l'aigua va pujar tant que va arribar als comerços de la primera línia; i al port de Maó va créixer entre 60 i 100 centímetres.Per contra, a Eivissa i a Formentera no es va registrar cap esdeveniment destacable als seus ports, segons asseguraren les fonts consultades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.